Bewegingsanalyse Lopen

De Bewegingsanalyse Lopen bij RUNNING AND MORE bestaat uit 3 onderdelen: een manueel osteopathisch onderzoek, een Footscan analyse en opnames en analyse van het gang- en looppatroon op de loopband. Elk van deze onderdelen wordt aangevuld met vergelijkende testen, om de invloed van bewegingsbeperkingen, schoeisel, zolen, … accuraat te kunnen bepalen.

Onderstaande video geeft samenvattend een impressie van de Standard Bewegingsanalyse.

 

Meer foto’s van Standard Bewegingsanalyses kan je ‘hier‘ vinden.

 

In het manueel osteopathisch onderzoek wordt, via actieve en passieve bewegingstesten, de mobiliteit van het hele lichaam (gewrichten, spieren, bindweefsel, organen, ogen, kaakgewricht, …) beoordeeld. Over de grote meerwaarde van dit onderzoek kan je meer lezen in het artikel “De heup van de sporter, vaak over het hoofd gezien“.

 

Bij de Footscan analyse (= metingen van voetzoolafdrukken op een drukplaat) worden standaard volgende gegevens bestudeerd:

  • de statische afdruk van de voetzool en het voetgewelf
  • het afrolpatroon van de voet
  • de voetstabiliteit in stand op één been.

 

Voor de gang- en loopanalyse wordt gebruikt gemaakt van een lamellenloopband, die qua ondergrond perfect vergelijkbaar is met de natuurlijke ondergrond, in tegenstelling tot klassieke loopbanden. Hierdoor benaderen de loopstijl en het geanalyseerde looppatroon erop maximaal de normale, spontane loopstijl en het looppatroon van ‘buiten’, en zijn de kwantitatieve resultaten die eruit afgeleid worden, evenals de adviezen, volledig realistisch en betrouwbaar. Deze loopband werkt bovendien in twee richtingen, waardoor met de aangepaste cameraopstellingen beelden genomen worden van vier zijden, hetgeen voor een volledige analyse van heup-, knie- en enkelgewricht en van de wervelkolom onontbeerlijk is.

 

 

Door middel van inhibitietesten wordt tijdens de verschillende analyses en het osteopathisch onderzoek afgeleid welke disfuncties het meest dirigerend zijn (= het meest invloed hebben op de andere), en dus bepaald welke structuren als eerste behandeld moeten worden.

De kwalitatieve resultaten uit het osteopathisch onderzoek worden gecombineerd met de kwantitatieve data uit de metingen op de Footscan en deze uit de videoanalyse op de loopband.

Hierdoor wordt een zeer compleet beeld en overzicht gevormd van alle bewegingsbeperkingen.

De resultaten uit dit totaalonderzoek worden gesynthetiseerd en verwerkt tot de juiste adviezen, tips en aanbevelingen. Deze kunnen van velerlei aard zijn: manuele therapie, sportspecifieke training, technische aanbevelingen, functionele oefeningen, schoeisel, aangepaste inlegzolen…

Op die manier leidt de bewegingsanalyse bij RUNNING AND MORE  tot meer comfort en betere prestaties op korte en op lange termijn.

 

KNA STAT SAG

 

Na afloop van de bewegingsanalyse in het Sportmedisch Testcenter krijg je het gedetailleerde rapport met resultaten, afbeeldingen en duidelijke adviezen.

Je kan kiezen tussen twee types van bewegingsanalyse:

  • In de Standard Bewegingsanalyse wordt het volledige lichaam gescreend. Sporters met blessures of sporters die waakzaam willen blijven voor klachten, of op zoek zijn naar een verbetering van hun prestaties via professioneel gefundeerd advies, zijn hiermee optimaal gediend.
  • In de Basic Bewegingsanalyse worden enkel de voeten en het onderbeen in detail geanalyseerd. Dit is een aanrader voor sporters die weinig of geen klachten hebben en graag advies krijgen rond schoeisel en/of inlegzolen, om gezond voort te kunnen blijven sporten.

 

Lees meer over loopschoenen, inlegzolen en hoe de juiste keuze te maken in dit ‘artikel‘.

Klik ‘hier‘ voor het artikel: “Belang van totaalscreening en systematische aanpak: het verhaal van Paul”.

Wil je meer lezen over de grote wetenschappelijke betrouwbaarheid, raadpleeg dan ‘hier‘ het artikel “Betrouwbaarheid van labo-analyses op de loopband”.

 

MT KNIESTR IC

Tarief:

  • Standard bewegingsanalyse: € 150
  • Basic bewegingsanalyse: € 60

Je geniet een voordeeltarief, als je opteert voor een package waarin de Basic of Standard Bewegingsanalyse vervat zijn. Meer over deze packages lees je ‘hier‘.

 

Klik hier als je een bewegingsanalyse of meer informatie erover wil aanvragen. Je mag hiervoor ook bellen naar 0473 24 18 86.

Als je afspraak gemaakt is, krijg je alle praktische info toegestuurd en vragen we je het intakeformulier in te vullen. Deed je dit al in het kader van een eerder onderzoek bij RUNNING AND MORE en heb je geen nieuwe klachten, dan hoef je dit niet opnieuw te doen. Klik hier om het intakeformulier in te vullen en aansluitend te verzenden.

Je kan ook eerst volledig vrijblijvend en gratis komen kennis maken of met ons komen bespreken welke aanpak best voor je is. Hiervoor kun je het contactformulier invullen of bellen naar 0473 24 18 86.

 

Oefenprogramma:

Wil je voor je stabilisatie-, kracht- en lenigheidstraining, vermeld in het rapport van je bewegingsanalyse, graag in groep oefenen, dan werken wij hiervoor samen met Sport & Wellness Bredene. Voor meer info, klik hier.