Bikefitting

Fiets pijnvrij. Fiets langer. Fiets sneller. Fiets leuker! Dat klinkt als muziek in de oren, nietwaar?
Veel fietsers denken dat een ritje op de koersfiets onvermijdelijk gepaard gaat met ongemakken: zeurende pijn in de nek of rug, kniepijn, gevoelsverlies, … noem maar op.

Zulke klachten zorgen echter voor mindere prestaties en minder plezier tijdens het fietsen en kunnen op termijn zelfs uitmonden in echte blessures, waardoor je fiets een tijd aan de kant moet.

Een grondig uitgevoerde bikefitting biedt vaak de oplossing voor fietsgerelateerde klachten en overbelastingsblessures.

De fiets wordt nauwkeurig afgesteld om de fietser in zijn/haar optimale houding te laten fietsen. Belangrijk is om daarbij uit te gaan van de individuele doelstellingen en lichamelijke capaciteiten van de fietser in kwestie.

 

Hoe gaat een bikefitting bij Ruben Cornelus in zijn werk?

 

1. Verzamelen van alle nodige informatie:

  • Een grondig intakegesprek om de doelstellingen van jouw bikefit scherp te stellen
  • Een uitgebreide lichamelijke screening naar flexibiliteit, stabiliteit en kracht
  • Het opmeten van je huidige fietsafstelling en van je schoenplaatjes
  • Een dynamische analyse van je huidige fietspositie: Terwijl jij fietst op de rollen brengen de scherpe blik van bikefitter-kinesitherapeut Ruben en onze meetapparatuur jouw fietspositie in kaart.

2. Aanpassen van de fietsafstelling en schoenplaatjes aan jouw lichaam en doelstellingen. Na elke aanpassing controleren we of de aanpassingen het gewenste effect hebben op jouw fietspositie.

3. De bikefitting eindigt wanneer we jouw individueel optimale fietspositie bereikt hebben. Daarna meten we opnieuw je hele fietsafstelling op.

4. Na afloop krijg je een uitgebreid rapport met alle metingen en bespreking van de resultaten. Dit kan later van pas komen: Mocht er ooit iets veranderen aan je fietsafstelling, dan kan je altijd de optimale afstelling terugzetten.

 

 

Ook na je eerste bikefitting hebben wij je nog heel wat te bieden … read on!

Bij RUNNING AND MORE denken we immers ook op lange termijn. We willen je de mogelijkheid bieden om verder opgevolgd te worden, op alle vlakken. Daarom biedt Ruben je aansluitend volgende service aan:

Personal training for cycling: Werk aan je lenigheid, kracht en stabiliteit i.f.v. jouw fietsprestaties en -comfort. Op basis van je bikefit en ambities gaat Ruben met jou doelgericht aan de slag. Je krijgt aanvullend op deze sessies een oefenprogramma waarmee je zelfstandig aan de slag kan.

  • Personal training for cycling – optie ‘lead-out’: 4 sessies van 1u
  • Personal training for cycling – optie ‘vedette’: 8 sessies van 1u

Opvolgbikefit: De individueel optimale fietspositie is een dynamisch gegeven en wijzigt soms na verloop van tijd. Daarom kan er nood zijn aan een opvolgbikefit. Deze opvolging biedt Ruben aan verlaagde prijs, maar met dezelfde kwaliteit. Factoren die aanleiding kunnen geven tot een opvolgbikefit:
 nieuwe fiets of nieuw type fiets
 nieuwe doelen in het fietsen (bvb. een eerste triatlon)
 nieuwe blessures of klachten
 toename of afname van kracht, stabiliteit en/of lenigheid, bvb. door training, trauma of natuurlijke evolutie.

 

 

Tarieven
– Eerste bikefit: €200
– Opvolgbikefit: €150
– Personal training for cycling ‘lead-out’ (4 x 1u): €180 (ipv €200) op de eerste sessie te betalen
– Personal training for cycling ‘vedette’ (8 x 1u): €320 (ipv €400) op de eerste sessie te betalen

Boek je afspraak
– voor je Eerste bikefit en Opvolgbikefit: via de online agenda, bovenaan de homepage, onder Ruben Cornelus en ‘Bikefitting’. 
– voor de sessies Personal training for cycling: via de online agenda (bovenaan de homepage, onder Ruben Cornelus: ‘Personal training 1u’). Vermeld in het opmerkingenveld welke optie je kiest.

 

Heb je nog vragen? Contacteer Ruben gerust op 0477 52 81 67 of mail hem: ruben.cornelus@runningandmore.be