Biotherapeutisch advies

In sportmiddens vinden biotherapeutische middelen zoals Traumeel en Lymphomyosot al enkele jaren ingang. RUNNING AND MORE levert hier een meerwaarde door deze therapie toe te passen vanuit een holistische benadering van de sporter.

 

 

Biotherapie is gebaseerd op het wetenschappelijk concept van de homotoxicologie, de leer van de invloed van afvalstoffen (toxines) op het menselijk lichaam. De specifieke toestand van het weefsel en de symptomen (de homotoxicologie onderscheidt 6 fases in het ziekteverloop) bepalen welke biotherapeutische middelen het meest aangewezen zijn. Er zijn heel wat klinische studies die wetenschappelijk het effect van deze middelen bewijzen.

De biotherapeutische producten werken via ontgifting, immunomodulatie en weefselactivatie. Het grote pluspunt is vooral de regulerende functie van deze middelen, waardoor de lichaamseigen verdedigingsmechanismen ondersteund en gestimuleerd worden. Bovendien zijn deze producten vrij van cortisone of andere synthetische bestanddelen en bijgevolg zeer veilig voor het sportlichaam, ook op langere termijn. De biotherapeutische middelen worden ofwel oraal ingenomen of geïnjecteerd ter hoogte van spieren, pezen, gewrichten en triggerpunten.

Biotherapie wordt toegepast bij sporters in functie van de recuperatie, het verbeteren van de weerstand, en als preventieve en curatieve medische begeleiding.

Bij RUNNING AND MORE omvat het biotherapeutisch advies een grondig vraaggesprek, gecombineerd met osteopathisch onderzoek. Hieruit wordt bepaald welke systemen en/of structuren met welke biotherapeutische producten behandeld kunnen worden.

Klik ‘hier‘ om ons artikel “Casus fibromyalgie bij sportster, behandeld met biotherapie” te lezen.

Klik ‘hier‘ voor het artikel “Waarom ontstekingsremmers meestal zinloos en nadelig zijn”.

 

Tarief: € 50

Je kan biotherapeutisch advies voordeliger krijgen als het deel is van een package, bvb. na je Bewegingsanalyse of Blessurepreventiescreening. Bekijk hier het overzicht van combinaties met Biotherapie en hun voordeeltarief.

Klik hier als je een afspraak voor biotherapeutisch advies of meer informatie wenst. Je kan daarvoor ook bellen naar Rik op het nummer 0473 24 18 86.

Je kan ook eerst volledig vrijblijvend en gratis komen kennis maken of met ons komen bespreken welke aanpak best voor je is. Hiervoor kun je het contactformulier invullen of bellen naar 0473 24 18 86.

Als je een afspraak gemaakt hebt, vragen we je het intakeformulier door te sturen. Deed je dit al in het kader van een eerder onderzoek bij RUNNING AND MORE en heb je geen nieuwe klachten, dan hoef je dit niet opnieuw te doen. Klik hier om het intakeformulier in te vullen en aansluitend te verzenden.