Currex-zolen

De Currex-zolen worden verdeeld vanuit RUNNING AND MORE in Brugge. We hebben de modellen RunPro, ActivePro en BikePro in stock. Je kan ze ter plekke komen passen, ze aanschaffen met of zonder advies of ze online bestellen. Alle mogelijkheden worden je onderaan deze pagina verduidelijkt.

De dynamische Currex-zolen werden door Duitse sportwetenschappers ontwikkeld als antwoord op de vele overbelastingsletsels bij lopers. Meer dan 90% van de loopkwetsuren zijn functioneel, waardoor het regulerend concept van deze inlegzolen een veel betere strategie is dan de klassieke steunzolen. Ze begeleiden en stimuleren je voeten in hun natuurlijke beweging.

De Currex-zolen voorkomen vermoeidheid van de voetzool en verhogen de prestatie, dankzij de specifieke materiaalkeuze, vorm en technologie. Tijdens de steunfase wordt energie opgestapeld, die tijdens de afstootfase aan spieren en pezen wordt overgedragen via het D.A.T.-systeem: Dynamic Arch Technology. Dit zorgt voor een dynamische middenvoetondersteuning.

De Currex-zolen zijn niet alleen aangewezen bij functionele afwijkingen in het afrolpatroon, maar evengoed als je geen klachten hebt, omdat ze kwetsuren voorkomen en je loopcomfort verhogen.

 

Modellen

  • RunPro: voor lopen, (snel)wandelen en trail run
  • ActivePro: voor bal- en raketsporten, voor multisport en voor in dagelijks schoeisel
  • BikePro: voor wielrennen en mountainbike
  • EdgePro: voor ski, snowboard, skating, en golf

Profielen

  • High
  • Medium
  • Low

Maten: 34 tot 49

De Currex-zolen wonnen meerdere Awards, zoals de Plus X Award en in 2013 de German Design Award alsook de Taipei Cycle d&i Gold Award.

Meer foto’s van de Currex-zolen kan je ‘hier‘ bekijken.

alice origineel - kopie

Er zijn tal van internationale referenties, zoals Caroline Steffen (won meermaals de Roth Triathlon Challenge) en Alice Hector (won o.a. de Lisboa International Triathlon 2014)

 

RUNNING AND MORE

Ook in België bouwen we met de Currex-zolen een sterke reputatie en een mooi palmares op. Zo werd in november 2013 een nieuw wedstrijdrecord op een gerenommeerde stratenloop gevestigd op Currex-zolen. Ook het wereldrecord ‘100 km loopband voor teams’, dat in december 2013 Sportweekend en zelfs het Guinnes Book of World Records haalde, werd op Currex-zolen gelopen.

Daarnaast breidt het gebruik zich continu uit naar andere sporten (tennis, volleybal, fietsen, fitness, wandelen…) en dagelijks gebruik. Ook meer en meer recreatieve sporters en tal van onze eigen referenties genieten van de positieve effecten van de Currex-zolen. Fanny Lecluyse, meervoudig Belgisch recordhoudster zwemmen, wist ons ook te vinden voor haar voetprobleem. Lees in dit artikel meer over haar redenen om Currex-zolen te dragen, haar uitermate positieve ervaring ermee en onze uitleg erover.

We doen regelmatig ook opvolging van de tevredenheid via een enquête bij de gebruikers van zowel de RunPro, ActivePro als BikePro zolen.

Bij de ‘Testimonials‘ vind je ook getuigenissen terug van mensen die ons spontaan informeerden over hun enorme tevredenheid.

 

filip currex

 

We voerden zelf als Sportmedisch Testcenter twee wetenschappelijke studies uit naar de effecten van de Currex-zolen.

In februari 2014 toonden we aan dat er bij afstandslopers meerdere objectieve parameters zijn die aangeven dat de vermoeidheid van de voetspieren significant minder is bij lopers op Currex-zolen dan bij een controlegroep zonder, en dit na een 25km loop. De volledige studie kun je ‘hier‘ inkijken. Voor de verkorte posterversie klik je op de afbeelding hier onder:

 

currex-studie

 

In april 2014 onderwierpen we volleybalspelers aan een vergelijkbaar onderzoek, met de ActivePro Currex-zolen. De resultaten hieruit bevestigen deze van de RunPro-studie: de vermoeidheid van de voetspieren is beduidend minder na een trainingsbelasting van twee uur bij de spelers die op Currex-zolen trainden dan bij deze zonder. Bovendien werd in de eerste groep bij een testbatterij sprongtesten een verbetering van de prestaties vastgesteld na de training, waar dit niet het geval was in de controlegroep. Om de details te lezen klik je ‘hier‘. Voor de samenvatting kun je op de afbeelding hier onder klikken:

volleybal

 

Tijdens de Bewegingsanalyses Lopen en Fietsen worden in het Sportmedisch Testcenter, waar aangewezen, ook testen gedaan en opnames gemaakt met en zonder de Currex-zolen. Op die manier worden zeer precies effecten opgemeten en vergeleken van de verschillende profielen en modellen op je bewegingspatroon, waardoor er bijgevolg zeer gefundeerd en duidelijk een advies kan worden geformuleerd in die richting. Meer lezen over onze Bewegingsanalyses? Klik dan hier.

 

Eenvoudig aankopen.

  • Wil je graag ons advies, zonder bewegingsanalyse?

Kom dan even langs voor de opmeting van je voetprofiel en de bepaling van je beenas. Vervolgens krijg je het model van je voorkeur (RunPro, ActivePro, BikePro) in jouw maat en in de juiste profielhoogte aangepast in je schoenen, ontvang je gebruikstips erbij en neem je ze mee voor een totaalbedrag van €55 (€62 voor de BikePro’s). Klik op het blauwe vak onderaan ‘Hulp nodig bij typebepaling…’ voor meer info. Je kan hiervoor op maandagmiddag zonder afspraak langskomen in het Center. Voor meer info daarover, klik hier.

 

  • Heb je geen opmeting, check of advies meer nodig?

Kom eenvoudig een paar zolen oppikken. Dan heb je ze natuurlijk aan de basisprijs (€39 voor RunPro en ActivePro, €46 voor BikePro). Je bestelt ze kort vooraf dan best online of telefonisch via 0473/24 18 86.

 

  • Wil je ze van op afstand bestellen en per post ontvangen?

Dat kan dus ook! Je kan zonder analyse, check of ons advies de Currex-zolen hier rechtstreeks bestellen. Een leidraad vind je onderaan in het blauwe vak ‘Welke zool heb ik nodig en hoe bestel ik?’. Je schrijft dan eenvoudig het verschuldigde bedrag over om je pakketje netjes thuis te ontvangen. Alle nuttige info en mogelijkheden worden je duidelijk bij het overlopen van het bestelformulier.

 

Welke zool heb ik nodig en hoe bestel ik?

 

Hulp nodig bij typebepaling en korte check-up?