Currex-zolen

 

De Currex-zolen worden verdeeld vanuit RUNNING AND MORE in Brugge. We hebben de modellen RunPro, RunExpert, CleatPro en BikePro in stock. Je kan ze ter plekke komen passen, ze aanschaffen met of zonder advies of ze online bestellen. Alle mogelijkheden worden je onderaan deze pagina verduidelijkt.

De dynamische Currex-zolen werden door Duitse sportwetenschappers ontwikkeld als antwoord op de vele overbelastingsletsels bij lopers. Meer dan 90% van de loopkwetsuren zijn functioneel, waardoor het regulerend concept van deze inlegzolen een veel betere strategie is dan de klassieke steunzolen. Ze begeleiden en stimuleren je voeten in hun natuurlijke beweging.

De Currex-zolen voorkomen vermoeidheid van de voetzool en verhogen de prestatie, dankzij de specifieke materiaalkeuze, vorm en technologie. Tijdens de steunfase wordt energie opgestapeld, die tijdens de afstootfase aan spieren en pezen wordt overgedragen via het D.A.T.-systeem: Dynamic Arch Technology. Dit zorgt voor een dynamische middenvoetondersteuning.

De Currex-zolen zijn niet alleen aangewezen bij functionele afwijkingen in het afrolpatroon, maar evengoed als je geen klachten hebt, omdat ze kwetsuren voorkomen en je loopcomfort verhogen.

 

 

Modellen

  • RunPro en RunExpert: lopen – (snel)wandelen – trailrun
  • CleatPro: bal- en raketsporten –  dagelijks schoeisel
  • BikePro: wielrennen – mountainbike
  • EdgePro: ski – snowboard – skating – golf

Profielen: High, Medium en Low

Maten: 34 tot 49

Om je keuze te kunnen maken tussen RunPro en RunExpert, kan je dit artikel raadplegen, waarin de technische specificaties en de voordelen per model duidelijk staan uitgelegd.

 

 

RUNNING AND MORE

In België bouwden we met de Currex-zolen al een sterke reputatie en een mooi palmares op. In november 2013 werd op een gerenommeerde stratenloop een nieuw wedstrijdrecord gevestigd op Currex-zolen. Ook het wereldrecord ‘100 km loopband voor teams’, dat in december 2013 Sportweekend en zelfs het Guinnes Book of World Records haalde, werd op Currex-zolen gelopen. Er werden al meerdere Belgische titels mee behaald op de weg, tot selecties voor Europese Kampioenschappen toe!

Daarnaast breidt het gebruik zich continu uit naar andere sporten (tennis, volleybal, voetbal, fietsen, fitness, wandelen…).

Ook meer en meer recreatieve sporters en tal van onze eigen referenties genieten van de positieve effecten van de Currex-zolen. Wat marathoner Stijn De Vulder en 400m loopster Justien Grillet persoonlijk van voordelen ondervinden, geven zij weer in “Wat je van de Currex-zolen mag verwachten“.

Fanny Lecluyse, meervoudig Belgisch recordhoudster zwemmen, wist ons ook te vinden voor haar voetprobleem. Lees in dit artikel meer over háár redenen om Currex-zolen te dragen, haar uitermate positieve ervaring ermee en onze uitleg erover.

Bij de ‘Testimonials‘ vind je ook getuigenissen terug van mensen die ons spontaan informeerden over hun enorme tevredenheid.

 

filip currex

 

Hoe aankopen? Er zijn meerdere mogelijkheden.

  • Tijdens de Bewegingsanalyses Lopen en Fietsen worden, waar aangewezen, testen gedaan en opnames gemaakt met en zonder de Currex-zolen. Zo worden er objectief effecten opgemeten en vergeleken van de verschillende profielhoogtes en modellen op jouw bewegingspatroon, waardoor er gefundeerd en duidelijk advies kan worden geformuleerd in die richting. Meer lezen over onze Bewegingsanalyses? Klik hier.

  • De Currex-zolen zitten ook in een aantal packages. Klik hier door als je een combinatie van onze diensten overweegt, waardoor je ze aan een voordeelprijs ontvangt.
  • Wil je graag ons kort advies voor aankoop van je Currex-zolen, zonder bewegingsanalyse? Kom dan langs voor de opmeting van je voetprofiel en de bepaling van je beenas. Je krijgt het model van je voorkeur (RunPro, CleatPro, BikePro, RunExpert) in jouw maat en in de juiste profielhoogte aangepast in je schoenen, je ontvangt er gebruikstips bij en neemt ze mee voor een totaalbedrag van €59 (€62 voor de CleatPro’s en €65 voor de BikePro’s en RunExperts). In het blauwe vak onderaan ‘Hulp nodig bij typebepaling…’ krijg je meer info en een leidraad.

  • Heb je geen opmeting, check of advies meer nodig? Kom eenvoudig een paar zolen oppikken. Dan heb je ze aan de basisprijs (€43 voor RunPro, €46 voor CleatPro, €49 voor BikePro en voor RunExpert). Je bestelt ze dan vooraf online, per mail (info@runningandmore.be) of telefonisch via 0473/24 18 86. Klik op het blauwe vak onderaan ‘Hulp nodig bij typebepaling…’ voor meer info en leidraad.
  • Wil je ze online bestellen en per post ontvangen? Dat kan dus ook, als je zelf weet welke jij exact nodig hebt! Je kan hier rechtstreeks bestellen. Een leidraad vind je onderaan in het blauwe vak ‘Welke zool heb ik nodig en hoe bestel ik?’. Je schrijft dan eenvoudig het verschuldigde bedrag over om je pakketje netjes thuis te ontvangen. Alle nuttige info en mogelijkheden worden je duidelijk bij het overlopen van het bestelformulier.

 

Welke zool heb ik nodig en hoe bestel ik?

 

Hulp nodig bij typebepaling en korte check-up?

 

NIEUW NIEUW NIEUW

Eind juni 2018 introduceerden we het recentste model, RunExpert, op de Belgische markt. Lees hier welke specifiek voordelen deze Currex-zolen je bieden!

 

We voerden zelf als Sportmedisch Testcenter twee wetenschappelijke studies uit naar de effecten van de Currex-zolen.

In februari 2014 toonden we aan dat er bij afstandslopers meerdere objectieve parameters zijn die aangeven dat de vermoeidheid van de voetspieren significant minder is bij lopers op Currex-zolen dan bij een controlegroep zonder, en dit na een 25km loop. De volledige studie kun je ‘hier‘ inkijken. Voor de verkorte posterversie klik je op de afbeelding hier onder:

 

currex-studie

 

In april 2014 onderwierpen we volleybalspelers aan een vergelijkbaar onderzoek, met de CleatPro Currex-zolen. De resultaten hieruit bevestigen deze van de RunPro-studie: de vermoeidheid van de voetspieren is beduidend minder na een trainingsbelasting van twee uur bij de spelers die op Currex-zolen trainden dan bij deze zonder. Bovendien werd in de eerste groep bij een testbatterij sprongtesten een verbetering van de prestaties vastgesteld na de training, waar dit niet het geval was in de controlegroep. Om de details te lezen klik je ‘hier‘. Voor de samenvatting kun je op de afbeelding hier onder klikken:

volleybal

De Currex-zolen wonnen meerdere Awards, zoals de Plus X Award en in 2013 de German Design Award alsook de Taipei Cycle d&i Gold Award.

We deden een tevredenheidsenquête bij Currex-zolengebruikers bij aanvang van onze verdeling in België.

Meer foto’s van de Currex-zolen kan je ‘in ons fotoalbum‘ bekijken.