Onze teamleden in hun ‘kot’: een portret van diëtiste Charlotte Hoeman

Gepost op: 20/04/2020

Teamlid Charlotte Hoeman geeft een inkijk op de huidige activiteiten in haar ‘kot’.

 

Professioneel gezien: Waarvoor kun je nu eindelijk tijd maken? Wat lukte NIET in de hectiek pre-Corona?

Wat al heel lang op mijn to do lijstje stond, was de update van mijn persoonlijke brochure. Gevolg van het snel evoluerende gezondheidslandschap! De brochure geeft de klanten een stevig basispakket mee. Ik lijst er specifieke producten in op, en dit vergt zeer regelmatige opvolging en aanpassingen, want in een steeds veranderende wereld verdwijnen producten, wijzigen verpakkingen of komen er nieuwe producten bij.

Daarnaast heb ik de tijd genomen om gloednieuwe recepten op te stellen, om iedereen nog beter en individueler bij te staan. Verder heb ik mijn wekelijkse Facebook posts ingepland (tips, recepten, weetjes, vergelijkingen, …) voor de komende periode.

Tot slot ben ik gestart met de thuisstudie Personal Coach. Ik geloof in de gouden combinatie gezonde voeding – beweging. Met deze extra kennis en mijn ondersteuning op het vlak van voeding, mentale gezondheid en beweging wil ik mijn klanten/patiënten nog verder begeleiden richting gezonde levensstijl.  

 

Op welke manier werk je deze dagen verder in quarantaine?

Op dit moment voer ik geen klassieke consultaties uit, maar verlopen de videoconsultaties via CLICKDOC, een officieel goedgekeurd en erkend platform. Het enige nadeel hieraan is, is dat de weging niet door mij kan gebeuren in het lab. Voor de rest zijn de gewone voedingsconsultaties identiek en wijkt de structuur noch de inhoud af van een klassieke consultatie.

Uiteraard is er nu wel meer mailverkeer, door opvolgingen en aangevraagde consulten zoals voor body composition, die naar een latere datum moeten verschoven worden.

Wat ik ook gewoon verder kan doen, is de thesisbegeleiding van vier laatstejaarsstudenten Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde. Ook hier werken we nu hoofdzakelijk per mail aan hun eindspurt naar hun diploma.

 

Waar geniet je van in je vrije tijd deze Corona-lente?

Sinds maandag 20 maart heb ik mezelf uitgedaagd om dagelijks een fikse ochtendwandeling van max. 30 min. te doen, voor of net na mijn ontbijt. Ik heb al veel nieuwe, toffe en verrassende plaatsen leren kennen in mijn eigen buurt. Ik ga met super veel plezier wandelen; misschien heeft dit ook te maken met de berenjacht. Maar vooral het gezondheidseffect merk ik echt wel. Eenmaal thuis heb ik dubbel zoveel energie. Bovendien heb ik mijn ouders (ik woon nog thuis) mee gekregen in dit verhaal, waardoor we er regelmatig een gezellige familie-uitstap van maken.

Naast mijn ochtendwandeling doe ik dagelijks een home workout. Hiervoor roep ik de hulp in van een app en mijn fitnessmatje en ik ben vertrokken voor een goeie 45 min. Soms tot een uur, afhankelijk van hoe lastig de oefeningen zijn.

Doordat ik mijn werk en tijdsschema zelf kan structuur geven, kook ik nu frequenter voor mijn gezin. Mijn hobby, en meteen goed om mijn nieuwe receptjes grondig uit te testen!

Bovendien kijk ik op het gemak uit naar een eigen stekje en snuister ik rond in alle interieur boekjes en websites. Voorlopig heb ik nog geen appartement of huisje gevonden, maar wel al de volledige inrichting ervan.

Tot slot heb ik ook enkele oude interesses/bezigheden opnieuw opgenomen, zoals mezelf leren gitaar spelen. De overige vrije tijd besteed ik aan puzzels. Ik kan me er uren in verdiepen.

 

Privé en professioneel: Wat heb je geleerd? Wat ga je echt anders BLIJVEN doen?

Ten gevolge van deze epidemie werd er een pauzeknop ingeduwd en besef ik meer dan ooit dat ik moet genieten van alles (familie, vrienden, gezondheid, werk en hobby’s) … en de momenten daarvoor moet inplannen.

Ik merk mentaal en fysiek een groot gezondheidsverschil, dankzij mijn dagelijkse wandeling. Eenmaal de maatregelen opgeheven zijn, zou ik dit willen blijven volhouden. Misschien dan liever als inzet van de avond, na de drukke werkdag, om ten volle te kunnen genieten.

 

Op werkvlak: Waar kijk je het allermeest naar uit post-Corona?

Vermits ik ook technische werkloos ben op Cercle Brugge, kijk ik weer uit naar de volledig volgeboekte dagelijkse agenda, zoals ik dat gewend was. Maar vooral opnieuw ‘gewone consultaties’ uitvoeren, dus ook de kinantropometrie, en de klanten met open armen ontvangen.

Bovendien verheug ik me om aan mijn thuisstudie een vervolg te breien in de praktijk.

 

 

Charlotte Hoeman, diëtiste bij RUNNING AND MORE

Voor een afspraak:

  • boek via de online agenda (bovenaan homepage ‘Maak hier online je afspraak’)
  • bekijk de mogelijkheden onder ‘Medewerkers‘ of op de pagina ‘Voedingsadvies
  • bel 0473 36 35 62 of mail charlotte.hoeman@runningandmore.be