RUNNING AND MORE organiseert infosessie over ‘Niet-traumatische sportletsels. Wat is de beste aanpak?’

Gepost op: 02/05/2013

‘Wat de beste aanpak is bij niet-traumatische sportletsels’ wordt belicht vanuit de visie van sportosteopathie en biotherapie.

Wanneer de osteopaat de topsporter ‘rechtzet’ lijkt het alsof osteopathie staat voor de mirakeloplossing bij acute klachten. Michiel Mens DO, osteopaat met specialisatie in sportosteopathie, zal deze spectaculaire genezingen plaatsen. Hij zal de preventieve waarde van osteopathie belichten en met name spreken over hoe de osteopaat je achillespeesontsteking, bursitis of bekkeninstabiliteit behandelt.

In een tweede deel spreekt Rik Hoste DO, osteopaat en opgeleid in biotherapie, over de rol van een ontsteking binnen het genezingsproces. Dit geeft een totaal andere kijk op je frictiesyndroom, je hoofdpijn bij overmatige inspanningen of je tenniselleboog. Het op het juiste moment toepassen van de juiste biotherapeutische middelen, zoals Traumeel en Lymphomyosot, zal je worden uitgelegd tegenover de onderdrukkende therapie van reguliere middelen zoals ontstekingsremmers en cortisone.

Deze infosessie gaat door op donderdag 6 juni om 20u in de gebouwen van Business Center Brugge (Kantoren Onafhankelijk Ziekenfonds) te bereiken via weg naast Expressweg ter hoogte van Garage Automobilia (Volvo), Gistelse Steenweg 276, Sint-Andries, Brugge.

Inschrijven voor aanwezigheid via info@runningandmore.be vòòr 31 mei 2013.