Sportpedicure

Je kan bij Medische en Sportpedicure Evy Bogaert terecht als je met eeltvorming, een blauwe teennagel, plantaire fasciitis (ontsteking van de voetzoolspier), of een ander voetprobleem zit.

Een sportpedicure of sportvoetverzorging start met een grondige analyse van je klacht of het probleem. Een aanhoudende of steeds terugkerende voetklacht kan ontstaan door fysieke belasting, slecht passend schoeisel, door een voetafwijking of een afwijkende voetstand. We analyseren met kennis van zaken wat de aanleiding is, of er meerdere oorzaken zijn en wat de behandeling en adviezen zullen zijn.

Je hebt in RUNNING AND MORE de keuze:

  • Je kan gaan voor een medische pedicure, als je geen sportgerelateerde klacht hebt. Duurtijd: 30-40’  Tarief: € 35

 

 

  • Bij een specifiek sportgerelateerd probleem of voor verzorging van je sportief belaste voeten, kies je voor een sportpedicure.

De eerste sportpedicure begint met een voetanalyse en een blauwdruk, die je voettype en drukpunten bepaalt, gevolgd door de medische pedicure en de specifieke verzorging.  Tarief: € 45.

De daarop volgende verzorgingen bestaan standaard uit een medische pedicure, gevolgd door of gecombineerd met het specifieke werk. Deze kosten € 42.

Op basis van je blauwdruk en analyse en i.f.v. je individuele situatie en behoeftes als sporter, gaan we over tot één of meer van de relevante acties: behandeling van nagelproblemen, voet- en nagelschimmel, blaren, eventueel drukvrij leggen van bepaalde zones, verwijderen van overtollig eelt en likdoorns.

Er zitten 2 sportpedicurebehandelingen aan voordeeltarief in enkele van onze packages. Lees hier in welke!

 

  • Heb je geen behoefte aan de basispedicure, dan kan je voor je klacht ook kiezen voor enkel een deelbehandeling. Wanneer je als sporter bvb. hinder ondervindt van een traumanagel (blauwe en/of loslatende nagel,…), een ingegroeide nagel, overtollig eelt, blaren, … dan kan dit afzonderlijk behandeld worden. Tarief: € 20.

 

 

  • Sport- of medical taping is een efficiënte aanvulling in de verzorging of behandeling van een teencorrectie, hallux valgus, plantaire fascitis, hielspoor, enkel, turf- of zandteen (=gekneusde teen),…

De tape die we gebruiken is uniek en lijkt op de menselijke huid. Hij is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt geen weke huid eronder. Hij kan je lichamelijke functies verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten ondersteunen, zonder je te beperken in je bewegingsmogelijkheden. Afhankelijk van de gebruikte techniek en van je huidconditie kan de tape vier tot zes dagen blijven zitten, zelfs als je ermee sport, doucht of zwemt!

Het doel van sport- of medical taping is pijnklachten verminderen, de gewrichtsfunctie ondersteunen, de spierfunctie verbeteren, de lymfe- en bloedcirculatie verbeteren, de stabiliteit vergroten.

Tarief: € 20. Bij je eerste taping vergoed je ook de tapingrol, die bij ons op jouw naam bewaard wordt.

 

  • Optioneel na je medische- of sportpedicure: Nagellak of Gellak. Wie hiervoor kiest, brengt best gepast schoeisel mee voor achteraf (slippers). Duurtijd: 15’ / 30’  Tarief:  € 40 / € 50

 

 

  • Wens je geen behandeling of verzorging, maar wel op de hoogte te worden gebracht van de noden en behoeftes voor je voeten, dan kun je ook afspreken voor een onderzoek van je voeten, de Voetencheck.

Evy controleert daarbij je hele voet: ze neemt een blauwdruk en checkt daarnaast je nagels en huid. Aan de stand van de tenen, de toestand van nagels en huid kan zij al heel wat zien. Op deze manier krijg je een complete bilan over je voeten, waardoor je perfect weet wat te doen om de conditie ervan te verbeteren.

Duurtijd: 30’  Tarief:  € 30

 

Nuttige tips vind je zeker in volgende artikels:

Wens je een afspraak met Sportpedicure Evy Bogaert, dan kun je

Wil je meer lezen, dan verwijzen we je naar het nieuwsbericht waarin ze zichzelf voorstelt en naar de pagina Medewerkers.

Tegemoetkomingen voor voetverzorgingen zijn afhankelijk van de voorwaarden bij je mutualiteit. Informeer je even en we leveren je graag de nodige attesten af.