Biotherapeutisch advies

In sportmiddens vinden biotherapeutische middelen zoals Traumeel en Lymphomyosot al enkele jaren ingang. RUNNING AND MORE levert hier een meerwaarde door deze therapie toe te passen vanuit een holistische benadering van de sporter.

 

 

Biotherapie is gebaseerd op het wetenschappelijk concept van de homotoxicologie, de leer van de invloed van afvalstoffen (toxines) op het menselijk lichaam. De specifieke toestand van het weefsel en de symptomen (de homotoxicologie onderscheidt 6 fases in het ziekteverloop) bepalen welke biotherapeutische middelen het meest aangewezen zijn. Er zijn heel wat klinische studies die wetenschappelijk het effect van deze middelen bewijzen.

De biotherapeutische producten werken via ontgifting, immunomodulatie en weefselactivatie. Het grote pluspunt is vooral de regulerende functie van deze middelen, waardoor de lichaamseigen verdedigingsmechanismen ondersteund en gestimuleerd worden. Bovendien zijn deze producten vrij van cortisone of andere synthetische bestanddelen en bijgevolg zeer veilig voor het sportlichaam, ook op langere termijn. De biotherapeutische middelen worden ofwel oraal ingenomen of geïnjecteerd ter hoogte van spieren, pezen, gewrichten en triggerpunten.

Biotherapie wordt toegepast bij sporters in functie van de recuperatie, het verbeteren van de weerstand, en als preventieve en curatieve medische begeleiding.

Bij RUNNING AND MORE kan je biotherapeutisch advies krijgen via Rik Hoste DO na een grondig vraaggesprek en een uitgebreid osteopathisch onderzoek. Hieruit wordt bepaald welke systemen en/of structuren met welke biotherapeutische producten behandeld kunnen worden.

Je kan online een afspraak maken voor de osteopathische screening via de knop op de Homepage bovenaan. Je kan hiervoor ook bellen naar 0473 973 593 of mailen naar info@runningandmore.be.

Klik ‘hier‘ om ons artikel “Casus fibromyalgie bij sportster, behandeld met biotherapie” te lezen.

Klik ‘hier‘ voor het artikel “Waarom ontstekingsremmers meestal zinloos en nadelig zijn”.