Blessurepreventietesten

De blessurepreventietesten, zoals RUNNING AND MORE ze bij je uitvoert, leveren je een enorme schat aan informatie èn vooral de persoonlijke, gerichte adviezen om net die blessures te gaan voorkomen, die zich dreigen te ontwikkelen en waar je ZONDER de testen geen vermoeden van zou hebben.

Wil je wel eens weten welke bij jou die zwakke schakels zijn? Ben je op zoek naar een gepersonaliseerd oefenprogramma en wil je blessures liever voorkomen dan genezen?

Dan bieden wij, gespecialiseerd èn ervaren in blessurepreventiescreening, jou het antwoord. We helpen je hiermee in je sport, waarin het lopen een belangrijk onderdeel vormt, op een professionele, efficiënte en aangename manier om het risico op een blessure te verminderen en je prestatievermogen te vergroten.

RUNNING AND MORE heeft hiervoor de eigen expertise in dit type testings en combineert deze met bestaande testbatterijen (zoals RunningSmart en Spartanova).

Deze functionele testen zijn geschikt voor alle niveaus: start-to-runners, joggers, competitie- en topsporters!

 

 

De Standard Blessurepreventietest begint met een volledig manueel osteopathisch onderzoek. De passieve beweeglijkheid en spierbalans heeft namelijk een grote invloed op de functionele beweeglijkheid en stabiliteit.

Aansluitend meten we via zeer specifieke functionele testen je stabiliteit, actieve bewegingspatronen en blessuregevoeligheid op. Deze testen zijn geselecteerd op basis van wetenschappelijk bewezen betrouwbaarheid en validiteit. Op die manier brengen we je biomechanisch profiel in kaart.

Je ontvangt meteen daarop een helder rapport en adviezen, met een gepersonaliseerd en blessurepreventief oefenprogramma. Dit programma focust op je lenigheid, kracht en stabiliteit. We stemmen het zeer specifiek af op jouw profiel, niveau en ambities. Je krijgt het door ons uitgelegd en je past het vervolgens dus zelf toe in je ‘thuisprogramma’. We begeleiden je hierbij verder als coach, indien je dit wenst,  en volgen je op, met zo nodig ook aanpassingen in je oefenschema.

Je krijgt hierbij van RUNNING AND MORE begeleiding van A tot Z:

  • een intakegesprek en preventieve screening (manueel onderzoek en functionele testen)
  • een rapport en advies
  • een oefenschema ifv je stabilisatie-, kracht- en lenigheidstraining

 

Hierdoor krijg je niet alleen een totaalbeeld van je blessuregevoelige zones, maar ook van de mogelijke beïnvloedende factoren. De combinatie van osteopathisch onderzoek en testen resulteert in het meest complete, gepersonaliseerde advies naar training, oefeningen en/of therapie.

Duurtijd: 1u30′

Tarief: € 135

Je kan een afspraak boeken voor een blessurepreventiescreening bij Rik via ons online agendasysteem, in het midden bovenaan onze homepage.

Als je Blessurepreventiescreening kan doorgaan minder dan een maand na je Standard Bewegingsanalyse, dan geniet je een voordeeltarief dankzij de Standard Package. Lees ‘hier‘ meer.

Wil je graag een blessurepreventiescreening aanvragen voor een groep, bvb. je sportclub, of collega’s, vrienden? Dan loont het de moeite om even contact op te nemen met ons. We komen vanaf 6 te testen personen (aansluitend op mekaar) namelijk ook op locatie.

Klik hier als je meer informatie wenst, of bel Rik op het nummer 0473 24 18 86.

Als je afspraak gemaakt is, krijg je meer praktische info en vragen wij je het intakeformulier door te sturen. Deed je dit al in het kader van een eerder onderzoek bij RUNNING AND MORE en heb je geen nieuwe klachten, dan hoef je dit niet opnieuw te doen.