Core stability en circuittraining

De eerste groepslessen Core stability (Medium en Intense level) en circuittraining staan op punt! Ze starten 29 september met Beweegcoach Eline!

Locatie: in of in de buurt van RUNNING AND MORE (buiten), afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ze zijn gericht op de beginnende sporter, maar zeker even goed op de actieve sporters die graag een extra aanvulling hebben op hun individuele schema. De lessen zijn geschikt voor elk type sporter. Voor Core stability maken we wel een onderscheid tussen twee niveaus.

Elke reeks bestaat uit 7 lessen en kost €60.

 • Je kan beginnen met een GRATIS proefles. Dit is telkens de eerste van de reeks. Hiervoor meld je je aan door te mailen naar eline.van.loke@runningandmore.be.
 • Om in te schrijven voor de reeks of slechts enkele lessen eruit, vind je alle gegevens onderaan deze pagina.

 

Core stability training ‘Medium level’

Op woensdag van 13 tot 14u

Data: 29/9, 6/10, 13/10, 20/10, 3/11, 10/11 en 17/11

 • Voor alle leeftijden, sportief of minder sportief, voor iedereen die Core stability op een correcte manier wil leren kennen of er enige ervaring mee heeft.
 • Inhoud: Je krijgt de theoretische basis uitgelegd van wat Core stability is en waarom het zo belangrijk is. Elke sessie hoor je eerst kort wat die dag de klemtonen zullen zijn en welke resultaten je mag verwachten als je deze oefeningen beheerst. Na een degelijke opwarming krijg je de geplande basisoefeningen duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd. Eline ziet toe op de juiste uitvoering, stuurt bij en geeft je de aangewezen oefendrills. De werk/rusttijden variëren van 30”/30” naar 45”/15”. D.w.z. dat een oefening 30 seconden duurt en de rusttijd ook, voor we aan de volgende oefening beginnen. Naargelang we vorderen zal de oefening langer duren en korten we de rusttijd in.
 • Doelstelling: Dankzij deze lessenreeks krijgt je Core een stevige basis, leer je alle oefeningen veilig, gezond en efficiënt uitvoeren en kan je er ook thuis mee verder. De overstap naar de lessen Core stability training ‘Intense level’ kan binnen bereik liggen.

 

Core stability training ‘Intense level’

Op zaterdag van 15 tot 16u

Data: 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11, 13/11 en 20/11

 • Voor wie al op regelmatige basis aan Core training deed en dat ritme opnieuw wil oppikken, en voor wie progressie wenst in de uitvoering en de duur van de oefeningen. Wil je ‘next level’ gaan qua moeilijkheidsgraad, dan zijn deze sessies ook geschikt voor jou. Alle leeftijden zijn welkom.
 • Inhoud? Elke sessie verneem je kort wat de klemtonen zullen zijn en de resultaten bij volledige beheersing van de oefeningen. Na een flinke opwarming krijg je de geplande oefeningen met eventuele progressieve oefeningen. Eline ziet toe op de juiste uitvoering, stuurt bij, en geeft je de aangewezen oefendrills. We werken met langere werktijden en een hogere moeilijkheidsgraad dan in de Medium level groep. Bij aanvang zitten we op 40”/20” in oefentijd/rusttijd. Op alle vlakken evolueren we samen naar meer intensiteit en een gevorderde uitvoeringsgraad. De variatie aan oefeningen is groot, maar tegelijk blijft het voor jouw niveau haalbaar om ze ook op je eentje correct te kunnen uitvoeren.
 • Doelstelling: Dankzij deze lessenreeks verbeter je het uithoudingsvermogen van je Core, dat een grote rol speelt in blessurepreventie.

 

Circuittraining

Op zaterdag van 13u30 tot 14u30

Data: 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11, 13/11 en 20/11

 • Voor wie op een leuke en sociale, interactieve manier aan kracht en uithouding wil werken en hiermee tegelijkertijd een stevige basis wil voor een gezonde en actieve levensstijl. Alle niveaus en alle leeftijden hebben hier deugd van. Tijdens de circuittraining werken we op maat, zelfs in groep!
 • Inhoud: Tijdens de circuittraining mag je je verwachten aan een complete workout, waarin verschillende spiergroepen worden aangesproken. We gebruiken kleine gewichtjes, weerstandsbanden, rekkers, en nog heel wat andere materialen. Bij mooi weer genieten we van wat Moeder Natuur ons te bieden heeft in de dichte omgeving.
 • Doelstelling: In deze lessenreeks maak je kennis met het grote plezier van bewegen op een laagdrempelige manier. Veel variatie met zeer zinvolle en leuke oefeningen! Je zal inspiratie en zin krijgen om ook alleen aan de slag te gaan met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Kortom, hier geven we op een gezellige maar verantwoorde manier de basis, de eenvoud en de FUN mee van een gezonde levensstijl.

 

GOOD TO KNOW!

 1. Wil je meteen zeker zijn dat je erbij bent en je trainingen in je agenda noteren? Reserveer dan a.s.a.p. je plaatsje voor een reeks van 7 lessen aan €60 (incl. de eerste gratis les) op het inschrijfformulier onderaan.
 2. Of zal je slechts enkele trainingen volgen? Dat kan ook: €12 per keer, te betalen bij intekening! Duid aan op het formulier welke data je er zal bij zijn en het bedrag dat je ervoor zal overschrijven.
 3. Je inschrijving is definitief genoteerd na je OVERschrijving. Je krijgt op dat moment ook een bevestiging per mail toegestuurd, zodat je gerust bent.
 4. Wil je eerst ‘proberen’ in de gratis proef-les en daarna inschrijven? Intekenen voor deze eerste les is wel verplicht, ten laatste 3 dagen vooraf: Meld je aan bij eline.van.loke@runningandmore.be. Overtuigd na de startsessie? Dan teken je via het inschrijfformulier zo snel mogelijk; in voor het vervolg (nog 6 lessen) voor €60 of  voor enkele lessen aan €12/les.

De betalingen gebeuren op rekening nummer BE77 7381 3008 8742 van RUNNING AND MORE.

We kijken naar je uit!

PS. Wens je een individuele of een bredere aanpak? Neem dan een kijkje op de pagina Beweegcoaching.