Currex-zolen

 

De Currex-zolen worden verdeeld vanuit RUNNING AND MORE in Brugge. We hebben de modellen RunPro, RunExpert, CleatPro en BikePro in stock. Je kan ze ter plekke komen passen, ze aanschaffen met of zonder advies of ze online bestellen. Alle mogelijkheden staan onderaan deze pagina.

NIEUWE STUDIE OVER DE EFFECTEN VAN DE CURREX-ZOLEN OP DE LOOPECONOMIE

De dynamische Currex-zolen werden door Duitse sportwetenschappers ontwikkeld als antwoord op de vele overbelastingsletsels bij lopers. Meer dan 90% van de loopkwetsuren zijn functioneel, waardoor het regulerend concept van deze inlegzolen een veel betere strategie is dan de klassieke steunzolen. Ze begeleiden en stimuleren je voeten in hun natuurlijke beweging.

De Currex-zolen voorkomen vermoeidheid van de voetzool en verhogen de prestatie, dankzij de specifieke materiaalkeuze, vorm en technologie. Tijdens de steunfase wordt energie opgestapeld, die tijdens de afstootfase aan spieren en pezen wordt overgedragen via het D.A.T.-systeem: Dynamic Arch Technology. Dit zorgt voor een stimulatie van de dynamiek van de middenvoetspieren. 

De Currex-zolen zijn niet alleen aangewezen bij functionele afwijkingen in het afrolpatroon, maar evengoed als je geen klachten hebt, omdat ze kwetsuren voorkomen en je loopcomfort verhogen.

 

Modellen

  • RunPro en RunExpert: lopen – (snel)wandelen – trailrun
  • CleatPro: bal- en raketsporten –  dagelijks schoeisel
  • BikePro: wielrennen – mountainbike
  • EdgePro: ski – snowboard – skating – golf

Profielen: High, Medium en Low             Maten: 34 tot 49

Tarieven: € 43 voor RunPro, € 46 voor CleatPro, € 49 voor BikePro en RunExpert

Verschil tussen RunPro en RunExpert? Lees dit artikel, waarin de technische specificaties en de voordelen per model staan uitgelegd.

 

 

RUNNING AND MORE

In België bouwden we met de Currex-zolen al een sterke reputatie en een mooi palmares op. Op een gerenommeerde stratenloop werd een nieuw wedstrijdrecord gevestigd op Currex-zolen. Ook het wereldrecord ‘100 km loopband voor teams’, in december 2013 op Sportweekend en in het Guinnes Book of World Records, werd op Currex-zolen gelopen. Er werden meerdere Belgische titels mee behaald op de weg en selecties voor Europese Kampioenschappen!

Ook meer en meer recreatieve sporters genieten van de positieve effecten van de Currex-zolen.

Topmarathoner Stijn De Vulder en Belgian Cheetah Justien Grillet getuigen in “Wat je van de Currex-zolen mag verwachten“.

Daarnaast breidt het gebruik zich continu uit naar andere sporten (tennis, volleybal, voetbal, fietsen, fitness, wandelen…). Fanny Lecluyse, meervoudig Belgisch recordhoudster zwemmen, wist ons ook te vinden voor haar voetprobleem. Lees in dit artikel meer!

Bij de ‘Testimonials‘ vind je ook getuigenissen terug van mensen die ons spontaan informeerden over hun enorme tevredenheid.

 

filip currex

 

Hoe aankopen?

  • Wil je graag ons kort advies voor aankoop? Spreek af voor de ‘check’ (via de online agenda, 0473 973 593 of info@runningandmore.be). Wij doen de opmeting van je voetprofiel en bepaling van je beenas voor € 16. Je krijgt je voorkeursmodel  (RunPro, CleatPro, BikePro, RunExpert) in de juiste profielhoogte aangepast en ontvangt met je zolen alle gebruikstips.

 

  • Heb je geen advies nodig? Kom een paar zolen oppikken. Voor je eerste paar klik je voor hulp op het blauwe vak onderaan ‘Welke zool heb ik nodig…’. Je belt best om af te spreken voor de afhaling op 0473/973 593. Je kan ze ook online bestellen of mailen naar info@runningandmore.be.
  • Wil je ze online bestellen en per post ontvangen? Dat kan als je weet welke profielhoogte jij nodig hebt. Je kan hier rechtstreeks bestellen. Een leidraad vind je in het blauwe vak ‘Welke zool… en hoe bestel ik?’. Je schrijft het verschuldigde bedrag ( prijs van de zolen en € 9,5 voor verzending) over om je pakketje thuis te ontvangen. Alle nuttige info en mogelijkheden worden je duidelijk in het bestelformulier.

 

Welke zool heb ik nodig en hoe bestel ik?

 

  • Tijdens de Bewegingsanalyses Lopen en Fietsen worden, waar aangewezen, testen gedaan met en zonder Currex-zolen. Zo worden er objectief effecten opgemeten op jouw bewegingspatroon, waardoor er gefundeerd advies kan worden gegeven. Meer lezen over onze Bewegingsanalyses? Klik hier.

 

We voerden zelf twee wetenschappelijke studies uit naar de effecten van de Currex-zolen.

In februari 2014 toonden we aan dat er bij afstandslopers meerdere objectieve parameters zijn die aangeven dat de vermoeidheid van de voetspieren significant minder is bij lopers op Currex-zolen dan bij een controlegroep zonder, en dit na een 25km loop. De volledige studie kun je ‘hier‘ inkijken. Voor de verkorte posterversie klik je op de afbeelding hier onder:

currex-studie

 

In april 2014 onderwierpen we volleybalspelers aan een vergelijkbaar onderzoek, met de CleatPro Currex-zolen. De resultaten hieruit bevestigen deze van de RunPro-studie: de vermoeidheid van de voetspieren is beduidend minder na een trainingsbelasting van twee uur bij de spelers die op Currex-zolen trainden dan bij deze zonder. Bovendien werd in de eerste groep bij een testbatterij sprongtesten een verbetering van de prestaties vastgesteld na de training, waar dit niet het geval was in de controlegroep. Om de details te lezen klik je ‘hier‘. Voor de samenvatting kun je op de afbeelding hier onder klikken:

volleybal

 

En eind 2019 deden we een Survey bij voetballers en de CleatPro Currex-zolen. Je kan alles lezen over de opzet, de doelgroep, methode en de resultaten in dit nieuwsbericht.

We deden eerder ook al een tevredenheidsenquête bij Currex-zolengebruikers bij aanvang van onze verdeling in België.