Currex-zolen

 

De Currex-zolen worden verdeeld vanuit RUNNING AND MORE in Brugge. We hebben de modellen RunPro, RunExpert, CleatPro en BikePro in stock.

 

Hoe aankopen?

 • Wil je graag ons advies? Spreek af voor de ‘Currex-zolen check’ via de online agenda, 0473 973 593 of info@runningandmore.be. Wij doen de opmeting van je voetprofiel en bepaling van je beenas voor € 20. Je krijgt je voorkeursmodel in de juiste profielhoogte aangepast en ontvangt met je zolen alle gebruikstips en antwoorden op je vragen.

 

 • Heb je geen advies nodig? Kom gewoon een paar zolen oppikken. Voor de afhaling kan je 0473/973 593 bellen of mailen naar info@runningandmore.be. 
 • Wil je online bestellen en per post ontvangen? Als je weet welke profielhoogte jij nodig hebt, kun je hier rechtstreeks bestellen. Als je niet weet welke profielhoogte je nodig hebt, dan helpen we je graag met de leidraad in Welke zool heb ik nodig en hoe bestel ik? Je schrijft het verschuldigde bedrag over (prijs van de zolen en € 10 voor verzending) om je pakketje thuis te ontvangen. Alle nuttige info en mogelijkheden worden je duidelijk in het bestelformulier.
 • Tijdens de Bewegingsanalyses Lopen en Fietsen worden, waar aangewezen, testen gedaan met en zonder Currex-zolen. Zo worden er objectief effecten opgemeten op jouw bewegingspatroon, waardoor er gefundeerd advies kan worden gegeven. Meer lezen over onze Bewegingsanalyses? Klik hier.
 • Wil je weten in welke mate je loopeconomie verbetert met de Currex-zolen RunPro en/of RunExpert? In de MotionMetrix Loopanalyse kun je dit exact geanalyseerd zien. Kies je loopschoenen en zolen uit om te vergelijken. Hier lees je alles over deze nieuwe loopanalyse.

Om te weten wat de wetenschappelijk bewezen effecten zijn bij het lopen en hoe 65 nieuwe gebruikers ze ervaren, klik door naar

 1. de nieuwe studie over de modellen RunPro en RunExpert: effecten van de Currex-zolen op de loopeconomie
 2. de resultaten uit de follow-up: tevredenheidsenquête na 6 maanden bij de proefpersonen

 

De dynamische Currex-zolen werden door Duitse sportwetenschappers ontwikkeld als antwoord op de vele overbelastingsletsels bij lopers.

Meer dan 90% van de loopkwetsuren zijn functioneel, waardoor het regulerend concept van deze inlegzolen een veel betere strategie is dan de klassieke steunzolen. Ze begeleiden en stimuleren je voeten in hun natuurlijke beweging.

De Currex-zolen voorkomen vermoeidheid van de voetzool en verhogen de prestatie, dankzij de specifieke materiaalkeuze, vorm en technologie. Tijdens de steunfase wordt energie opgestapeld, die tijdens de afstootfase aan spieren en pezen wordt overgedragen via het D.A.T.-systeem: Dynamic Arch Technology. Dit zorgt voor een stimulatie van de dynamiek van de middenvoetspieren. 

De Currex-zolen zijn niet alleen aangewezen bij functionele afwijkingen in het afrolpatroon, maar evengoed als je geen klachten hebt, omdat ze kwetsuren voorkomen, je comfort verhogen en/of – zoals bewezen voor de loopzolen – bovendien je prestaties verbeteren.

 

Modellen

 • RunPro en RunExpert: lopen – (snel)wandelen – trailrun
 • CleatPro: bal- en raketsporten –  multisport – dagelijks schoeisel
 • BikePro: wielrennen – mountainbike
 • EdgePro: ski – snowboard – skating – golf

Profielen: High, Medium en Low             Maten: 34 tot 49

Tarieven: € 45 voor RunPro, € 48 voor CleatPro, € 50 voor BikePro en RunExpert, € 60 voor EdgePro

Verschil tussen RunPro en RunExpert? Lees dit artikel, waarin de technische specificaties en de voordelen per model staan uitgelegd.

Heb je interesse in de werking van de Currex-zolen op het voetgewelf en het verschil met klassieke steunzolen? Neem dan even deze heldere uitleg door.

 

 

RUNNING AND MORE

In België bouwden we met de Currex-zolen al een sterke reputatie en een mooi palmares op. Op een gerenommeerde stratenloop werd een nieuw wedstrijdrecord gevestigd op Currex-zolen. Ook het wereldrecord ‘100 km loopband voor teams’, in december 2013 op Sportweekend en in het Guinnes Book of World Records, werd op Currex-zolen gelopen. Er werden meerdere Belgische titels mee behaald op de weg en selecties voor Europese Kampioenschappen!

Ook meer en meer recreatieve sporters genieten van de positieve effecten van de Currex-zolen.

Topmarathoner Stijn De Vulder en Belgian Cheetah Justien Grillet getuigen in “Wat je van de Currex-zolen mag verwachten“.

Daarnaast breidt het gebruik zich continu uit naar andere sporten (tennis, volleybal, voetbal, fietsen, fitness, wandelen…). Fanny Lecluyse, meervoudig Belgisch recordhoudster zwemmen, wist ons ook te vinden voor haar voetprobleem. Lees in dit artikel meer!

Bij de ‘Testimonials‘ vind je ook getuigenissen terug van mensen die ons spontaan informeerden over hun enorme tevredenheid.

 

 

We voerden zelf vroeger ook al  twee wetenschappelijke studies uit naar de effecten van de Currex-zolen.

In februari 2014 toonden we aan dat er bij afstandslopers meerdere objectieve parameters zijn die aangeven dat de vermoeidheid van de voetspieren significant minder is bij lopers op Currex-zolen dan bij een controlegroep zonder, en dit na een 25km loop. De volledige studie kun je ‘hier‘ inkijken. Voor de verkorte posterversie klik je op de afbeelding hier onder:

currex-studie

 

In april 2014 onderwierpen we volleybalspelers aan een vergelijkbaar onderzoek, met de CleatPro Currex-zolen. De resultaten hieruit bevestigen deze van de RunPro-studie: de vermoeidheid van de voetspieren is beduidend minder na een trainingsbelasting van twee uur bij de spelers die op Currex-zolen trainden dan bij deze zonder. Bovendien werd in de eerste groep bij een testbatterij sprongtesten een verbetering van de prestaties vastgesteld na de training, waar dit niet het geval was in de controlegroep. Om de details te lezen klik je ‘hier‘. Voor de samenvatting kun je op de afbeelding hier onder klikken:

volleybal

 

En eind 2019 deden we een Survey bij voetballers en de CleatPro Currex-zolen. Je kan alles lezen over de opzet, de doelgroep, methode en de resultaten in dit nieuwsbericht.