In de pers

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Atletiek, vrijdag 16 september 2022, Eddy Lippens

“Maaike Vander Cruyssen (17) Belgisch Kampioen 800 meter voor Scholieren”

Ik wil nu vooral stap voor stap vooruitgang boeken

Dit nieuwsartikel geeft het verhaal weer van Maaike Vander Cruysse, atlete bij Atletiek Zuid West, die de topfavoriete met een verschroeiende eindspurt versloeg op de 800m van het BK in Lebbeke.

In het uitgebreide interview beschrijft ze hoe trainer Armand Parmentier haar fysiek zo ver bracht en vertrouwen geeft voor de toekomst. Ze heeft bijzonder veel steun van familie en van haar vriend en ze vindt dat ze mentaal sterk staat.

“Ik word eveneens heel goed begeleid vanuit Running and More bij Rik Hoste.”

 

 

Maaike vertelt over haar blessureleed, dat de jaren beheerste voordat ze bij RUNNING AND MORE terecht kwam.

Na een stressfractuur in 2020 zocht ze ons de eerste keer op voor begeleiding, te beginnen met de Bewegingsanalyse Lopen en een Blessurepreventiescreening.

Sedertdien is ze in begeleiding voor regelmatige opvolging met behandelingen bij sportosteopaat Rik Hoste. 

De trainer geeft aan dat deze Belgische titel geen verrassing is voor hem en dat Maaike met al haar talent nog veel potentieel heeft. Zelf hoopt ze vooral blessurevrij te blijven en is ze enorm blij met deze titel.

Foto: Ilse D’Haene

 

————————————————————————————————————-

 

Artikel uit www.nieuwsblad.be, De Gentenaar, Sport, vrijdag 13 augustus 2021, BLL

“Roeien Jongens WK junioren Plovdiv”

Vier Gentenaars knokken voor stek in WK-finale

Een artikel over de prestaties van de Belgische junioren roeien op het Wereldkampioenschap in Bulgarije!

 

 

Onze Sportkiné Tessa Crois begeleidde deze Belgian Sharks.

“Kinesiste Tessa Crois, dochter van ex-Olympisch zilver medaillewinnaar Dirk, zorgde mee voor een optimaal herstel.”
 
Ze stond er in voor de Gents-Brugse dubbelvier (JM4X op de foto) die uiteindelijk negende werden op de wereldranglijst, en voor de skiffeur die zilver meepikte!
 
—————————————————————————————————————–
 

Uitzending op Radio 21 bis, vrijdag 21 juni 2021, Thomas More Hogeschool 

“Sportmotivatie en Corona”

Op vrijdag 20 juni 2021 beluisterden we met veel trots het radio-interview dat we mochten weggeven op zender 21bis!

 

 

Alle actuele vragen werden vanuit onze expertise in ons Sports Medical Lab beantwoord:
Waarom willen mensen alsmaar méér sporten, extreme uitdagingen aangaan, nieuwe sporten beoefenen?

Wat is nu wetenschappelijk gezien de ‘runners high’? En kan je iemand graag léren sporten?

Maar ook over de actuele hypes en toepassingen van online sporten konden we verhelderende inzichten kwijt aan luisterend Vlaanderen. Alles over het gebruik van Strava en Zwift kwam aan bod, waarbij natuurlijk de pertinente vraag:
Waar komt toch die groeiende behoefte vandaan om de individuele progressie te delen op sociale media, zoals dat vandaag massaal gebeurt? Gaan al deze trends aanhouden na Corona?

‘Interessante uitzending’ is een understatement!

 

——————————————————————————————————————

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Sport, vrijdag 25 oktober 2019, ACR

“Genieten in eigen stad”

Willem Van Schuerbeeck en Thalia Kindt winnen Great Bruges Marathon

 

Een artikel over de prestaties op de Brugse (halve) marathon van zondag 20 oktober 2019.

Twee foto’s sieren het artikel van Alain Creytens:

Een eerste van 7 van onze 26 lopers die we met het concept van groepstrainingen en all-in advies klaargestoomd hadden voor de halve marathon. Bij de foto met zichtbaar blije en in vriendschap omarmde mensen, wordt vermeld dat deze eerst gearriveerde dames van onze groep het hele voorbereidingspakket met dank hadden aangenomen.

 

 

De tweede foto toont de winnaar van de halve marathon, Tomas Debevere, die integraal door ons begeleid wordt met testen, schema’s en osteopathie, geflankeerd door zijn crewgenoten van 8000RUNNING, waarvan de meesten ook van onze expertise genieten en ook een topprestatie liepen.

Het artikel legt uit dat Tomas nu volledig blessurevrij is geraakt en een betere tijd neerzette dan vorig jaar, toen hij na winnaar Koen Naert als tweede finishte. Zoals we het beoogden, was deze halve marathon van Brugge een test. Verder herhaalt de reporter onze doelstelling voor Tomas, nl in Valencia onder de 2,5 trachten binnen te lopen op de marathon.


 

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Sport, vrijdag 3 mei 2019, ACR

“We zetten samen door”

DWARS DOOR BRUGGE OP ZONDAG 12 MEI

IS AAN ZIJN 39STE EDITIE TOE

 

Ter voorbereiding van Dwars door Brugge stonden we opnieuw in voor de zondagse trainingen en sportmedische begeleiding van de jaarlijks groeiende groepen lopers die bij ons aansluiten.

De Krant van West-Vlaanderen kwam in de persoon van Alain Creytens langs op de allerlaatste groepstraining voor een foto en enkele interviews.

 

 

De reporter kwam zo te weten dat ons huidig concept al jaren een succesformule blijkt, waardoor er zowel lopers zijn, die al eerder deelnamen en er voor de gezellige sfeer terug willen bij zijn, dat er ook start-to-runners verantwoord willen leren 5 km lopen, en dat er telkens ook lopers aansluiten met ambitie voor een betere tijd. Vorig jaar kregen we de vraag om ook te starten met halve marathonvoorbereiding in groep, hetgeen we dan ook succesvol hebben gedaan.

In het artikel wordt ook melding gemaakt van het gegeven dat het concept niet alleen groepstrainingen behelst, maar dat we ook aan iedereen een individueel trainingsschema geven, core stability en voedingsadvies.

 

 

Er zijn 46 lopers ingeschreven voor de wedstrijd door ons, die we ook op de wedstrijd zelf pacen, in groepjes, zoals we ook de trainingen met 4 niveaugroepen deden.

Wat het grote succes van onze voorbereiding op de Brugse loopwedstrijden verder verklaart? ” Elke groepstraining is op een andere locatie, zoals Tillegembos en Fort van Beieren. Omdat we hen de mooiste plekken in en rondom Brugge willen laten (her) ontdekken, want we hebben deelnemers van overal”.

Kelly Bleyaert herhaalt het belang van de individuele schema’s en de goeie tips die we op training geven. Daarnaast geeft ze aan hoe het concept haar motiveert: “Had ik niet om de twee weken met mijn groep kunnen lopen, dan had ik wellicht gezegd dat 10km meer dan genoeg was. Nu zetten we samen door en dat is leuk. We vormen een toffe bende!”.


 

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Brugge in Beweging, vrijdag 26 april 2019, Olivier Neese

“Dylan de Wever en Aaron Vannevel fietsen rond Ijsland

Samen tegen weer en wind”

 

In juli 2019 zullen Aaron Vannevel en Dylan De Wever hun droom waar maken om de befaamde Iceland Ring Road af te fietsen: Het plan is 1500 km te doen in 17 dagen. Deze fietstocht zal een mooie challenge vormen, vooral door het onvoorspelbare weer, meedogenloze wind en verlaten, ongerepte natuur met talrijke obstakels. Met deze sportieve uitdaging willen Dylan en Aaron geld inzamelen voor hun project “Wheels for Tanzania”.

 

 

The Baobab home is een opvangtehuis met schooltje voor weesjes en AIDS besmette kinderen in Bagamoyo, Tanzania. Dylan, kinesist, was eerder al in Tanzania als vrijwilliger in een ziekenhuis en er geïnspireerd geraakt om een initiatief op te starten. Om dat initiatief vorm te geven klopte hij aan bij zijn fietsvriend Aaron. Samen beslisten ze Ijsland rond te fietsen en hiermee geld op te halen voor de Baobab home. Het project kreeg dan ook de dubbel toepasselijke naam ‘Wheels for Tanzania’.

 

 

Omdat ze beseffen hoe zwaar deze Ijsland challenge is, laten ze niets aan het toeval over en besloten ze hun voorbereiding toe te vertrouwen aan ons. RUNNING AND MORE biedt beide fietsvrienden integrale begeleiding opdat ze deze missie op een gezonde manier kunnen doorstaan. Met de juiste sportmedische screenings, inspanningstesten, bewegingsanalyses, fietspositionering en voedingsadvies stomen we hen optimaal klaar.

Meer info op www.wheelsfortanzania.com, Facebook en Instagram, alsook op ons eigen nieuwsbericht.


 

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Sport – Atletiek, vrijdag 11 januari 2019, Alain Creytens

“Ik wil ooit een marathon onder de 2,5 uur doen

5 VRAGEN AAN TOMAS DEBEVERE 

 

In dit lijvig interview opent de reporter met de intro dat Tomas Debevere de voorbije maanden voor enkele opmerkelijke prestaties zorgde.

 

 

Hij werd op de Halve Marathon van Brugge tweede na Koen Naert, won de Tussen2Feestenloop in Knokke-Heist en werd tweede op de Brugse Kerstloop. Tomas legt uit dat hij het lopen als een hobby beschouwt, af en toe meeloopt met 8000 RUNNING, maar het echt wel serieus neemt.

Daarom laat hij zijn volledige begeleiding aan ons over. Hij beaamt dat hij nav de successen die hij daarmee boekte in 2017 op zijn eerste marathon, nu weer verder schema’s en opvolging krijgt tot midden juni. Via pakketten van jaarbegeleiding zorgen wij voor de juiste planning van testen en trainingen naar zijn uitdagingen toe.

 

 

Op één jaar tijd evolueerde zijn gemiddeld looptempo op de 10 km van 18 naar 19km/u. Zijn ambities? Graag in 2020 een marathon onder de 2,5u, de halve marathon in Den Haag in een PR, Dwars door Brugge 2019. Tomas rondt af met hetgeen voor hem het belangrijkste is bij het lopen, nl discipline en de juiste trainingen, zowel op uithouding als op snelheid.

Foto’s: Alain Creytens

_______________________________________________________________________

Artikel uit About Osteopathy, nr 4 – December 2018, Rik Hoste.

“Reductionisme en holisme in het osteopathisch diagnostisch proces

 

Dit wetenschappelijk artikel geeft interessante inzichten over osteopathie en de screenings, die de basis vormen van de Bewegingsanalyses Lopen en Fietsen in RUNNING AND MORE. Het verscheen in de vakpers n.a.v. de recente voordracht in Lyon door Rik Hoste, osteopaat DO, stichter, zaakvoerder en bewegingsanalist. We geven het boeiende artikel over het diagnostisch proces hier integraal weer.

 


 

Artikel uit het Nieuwsblad, Brugge Oostkust, 30 november 2018, Tim Lescrauwaet.

“Sportmedisch testcenter opent dit weekend nieuw pand in Sint-Michiels

RUNNING AND MORE KLAAR VOOR VERHUIZING

 

In dit artikel wordt uitgelegd dat er naast vaste klanten als Koen Naert en Justien Grillet ook beginnende sporters begeleid worden, zoals naar Dwars door Brugge toe bvb. Na 6 jaar wordt het dankzij de verhuis naar een ruimer pand mogelijk om met een groter team te werken op één locatie, zodat de zorgvuldige opvolging voor de patiënt nog meer verzekerd is. “Op die manier kunnen we onze sporters nog completer begeleiden”.

 

 

Ook de Bewegingsanalyses Lopen zullen er nog gesofisticeerder en efficiënter door worden, want het osteopathisch onderzoek kan discreet in een afzonderlijk kabinet gebeuren, de Footscananalyses zijn nu nog betrouwbaarder door de lange sprintrack met Footscan en het derde gedeelte van de Standard Bewegingsanalyse Lopen, nl de video-analyse op de loopband, gebeurt vanaf nu met een gesofisticeerd 5-D camerasysteem dat volledige bodyscans maakt.

De reporter beschrijft het holistische en preventieve werk binnen RUNNING AND MORE met de woorden van Rik Hoste: “Iemand kan een ontstoken achillespees hebben. Wij willen, naast de behandeling ervan, onderzoeken hoe het komt dat deze pees is gaan ontsteken.”

 


 

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Sint-Michiels/Sint-Andries, 16 november 2018, Alain Creytens.

“RUNNING AND MORE BREIDT UIT OP EEN NIEUWE LOCATIE

Sprinttrack met een footscan van wel 13 meter”

 

Vanaf 1 december beschikt RUNNING AND MORE over 290 vierkante meter i.p.v. 75, hetgeen een noodzaak was vanwege de groei en uitbreiding met een sportkinesist (Robin Claeys) en sportarts Mattijs Stroo, gewezen Brugs atleet. Dankzij de verhuis naar een veel ruimer pand kan het Sportmedisch centrum een unicum voor de provincie aanleveren: een sprinttrack van 13 meter met geïntegreerde footscan. Bovendien komt er gloednieuwe Duitse software waardoor bodyscans en relevante bijkomende parameters mogelijk zijn. “Waarmee we zijn groot geworden, is het osteopathisch screenen. Hiervoor waarderen de klanten ons het meest en hiervoor blijven ze ons consulteren. Dankzij de nieuwe software zal Rik hiervoor nu nog meer tijd kunnen vrijmaken”. Er komen 3 kabinetten en een kine/oefenruimte, waarin er ook groepslessen zullen worden aangeboden, oa boksen.

 

 

Alain Creytens vermeldt enkele van onze referenties (Stijn Fincioen en zijn team, Koen Naert), dat de jeugd meer en meer vanuit de balsporten RUNNING AND MORE bereikt en dat Run Brugge beroep deed op de expertise van Rik voor de groepstrainingen naar de grootste Brugse loopwedstrijden toe.

Tot slot maakt de krant in dit uitgebreide artikel melding van het mooie programma voor de openingsdag: met Belgian Cheetah Justien Grillet en Marathonkampioen en Stijn De Vulder, recent eerste Europeaan op de Eindhoven Marathon, die beiden voor hun bewegingsanalyse dan terugkomen ter demonstratie.


 

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, VOETBAL, 5 oktober 2018, AC.

“De Cerclespelers moeten dagelijks op de weegschaal”

Sportdiëtiste Charlotte Hoeman beslist wat Cerclespelers eten

 

In dit artikel mag onze sportdiëtiste Charlotte aan de Krant van West-Vlaanderen uitleggen hoe zij bijdraagt aan de professionalisering van Cercle Brugge. Daar werd ze immers ook sedert afgelopen juni in dienst genomen, na de stage die ze er deed om zich te specialiseren in sportvoeding. Op trainings- en wedstrijddagen staat ze in voor het ontbijt en het middagmaal van de spelers. Voorts zorgt ze voor de sportdranken voor en tijdens de wedstrijd, en de maaltijd erna. Er zijn dagelijks wegingen én infomomenten ter follow-up en ter bewustwording bij de voetballers van het belang en de impact van de juiste voeding op de juiste momenten.

 

 

Charlotte geeft in dit artikel ook concrete voorbeelden van voeding en maaltijden die ze voorziet om de prestaties van de eersteklasser te optimaliseren, net zoals ze dit doet tijdens de individuele consulten “Sportvoedingsadvies” in RUNNING AND MORE.

Ze beklemtoont het belang van de kwaliteit van de voeding de dagen voor de wedstrijd, net zoals ze dit toepast in ons Center en naar onze klanten toe in haar “tweede praktijk in RUNNING AND MORE in Sint-Andries, die zich specifiek richt tot de begeleiding van sporters die voornamelijk duursporten beoefenen”.

 


Artikel uit https://www.hln.be/regio/heuvelland/-wedstrijd-van-220-kilometer-en-toch-onthaasten~a03e03de/, 28 november 2017, Christophe Maertens

“Wedstrijd van 220 kilometer en toch onthaasten”

Thijs Leroy (30) loopt met succes ‘Racingtheplanet: Patagonia 2017’

 

Pas 4 jaar geleden begon Thijs met lopen. Nu finishte hij tevreden een prachtige ultraloop in Argentinië. Reden voor een interview met HLN. Hierin vertelt de 30jarige hoe avontuurlijk, mooi en afwisselend het was. Een loodzware etappe van 88,7 km moest noodgedwongen worden ingekort naar 73km, door regen, koude en wind.

Tijdens zijn wedstrijd had Thijs “nooit het gevoel gehad ergens niet op voorbereid” te zijn. “Dankzij de sportmedische begeleiding van RUNNING AND MORE wist ik dat ik er fysiek ook klaar voor was.” Thijs geeft aan dat hij niets aan het toeval overliet: testen van materiaal, voeding en trainen in de Alpen. Hij is tevreden, ook al haalde hij de 7km/u niet, maar hij had nooit op zijn tandvlees gezeten en werd 72e, waar hij wel zeer trots op is. Thijs genoot erg van de sfeer, de adembenemende omgeving en de medelopers. Het lastigste vond hij de 10kg meeslepen op de rug. Thijs geeft wel mee dat hij uitkijkt naar de volgende soortgelijke uitdaging, misschien in Zweden, Albanië of Mongolië.

page extra na

 


Artikel uit het Laatste Nieuws, Waasland, van 23 november 2017, Xavier Rondas.

Nieuwe editie van Atletiekcongres in Gent

 

Vorig jaar vond het allereerste Atletiekcongres plaats in Brugge. Het succes toen was overweldigend, bijgevolg onze zin in een tweede editie groot. Owv de centralere ligging kozen we nu op 2 december voor Gent als locatie, en ook deze keer lopen de inschrijvingen vlot binnen. In dit artikel herinnert de journalist aan het unieke karakter van het Atletiekcongres in België en aan de geïnteresseerde doelgroepen (medici, paramedici, atleten en heel hun entourage).

 

 

“Prof. Inspanningsfysiologie Peter Hespel, sportpsychologe Caroline Jannes, elitetrainer Tim Moriau en coach en vader van de Borlées Jacques Borlée zullen alvast garant staan voor hoogstaande spreekbeurten”, zo rondt het artikel af.

 


Artikel uit het Nieuwsblad, De Gentenaar, Sport Regio Gent, van 22 november 2017, Willy Goossens.

Congres met Jacques Borlée in Zwijnaarde

 

Een kort artikel kondigt aan dat RUNNING AND MORE samen met Atni op 2 december het tweede Belgische atletiekcongres organiseert. De journalist herinnert aan de locatie, nl. 3Square Village in Zwijnaarde, en dat het een unieke bijscholing is voor medici en paramedici, sporters en heel hun entourage. De sprekers worden vernoemd met hun specialisatie, nl. Prof. Hespel als inspanningsfysioloog, Caroline Jannes als sportpsychologe, en Tim Moriau en Jacques Borlée als trainers/coaches. Een congres waarvan de organisatie opnieuw in onze handen is, samen met Atletieknieuws en met de medewerking van de Vlaamse Atletiekliga.

 

allerbest

 


Artikel uit Running.be magazine, #33, juli 2017, pag. 66-69, Gerlinde De Bruycker

De loopclub

Reportage: Urban running in Brugge met de achtduusd crew

 

De allereerste Urban Running Crew in België heet 8000Running. Met een 30tal leden lopen ze wekelijks samen hun rondje door Brugge en trainen ze de laatste tijd met focus op de marathon. Toch houden ze de drempel bewust zo laag mogelijk, willen ze aan ‘social running’ doen en heten ze toeristen welkom tijdens hun loopje. De bezielers leggen in het artikel uit hoe ze ook een community vormen met running crews van andere (groot)steden. Ze nemen als vriendengroep, in het zelfde 8000-loopshirt, deel aan stadslopen en marathons in binnen- en buitenland.

Ze willen niet de zoveelste joggingclub zijn en hebben best wel ambitie. Het team legt uit dat ze net om die reden RUNNING AND MORE om bijstand vroegen:

“Het team werkt zelfs met een coach, Rik Hoste, die individuele loopschema’s opstelt. Met resultaat: op de marathon van Amsterdam in oktober brak bijna iedereen zijn persoonlijk record.”

Tot slot wordt in het artikel verwezen naar al 4 van hun marathoners die we recent via stofwisselingsanalyse, lactaattesten, trainingsschema’s en individueel advies hielpen om ruim onder de 3u duiken!

 

8000

 


Foto 47 van 170 op http://www.sport.be/runningtour/dwarsdoorbrugge/2017/nl/fotospecial/.

Dwars door Brugge 14.05.2017

 

Op deze pagina werd een foto gekozen en afgedrukt die in de Brugse binnenstad, van op de ‘PRESS-moto’, werd genomen tijdens onze begeleiding in Dwars door Brugge 2017. Ze toont Leen als tempomaker voor de groep die we meetroonden naar een afgesproken eindtijd op de 15 km.

 

pers

 


Artikel op http://www.stratenlopen.be/blog.php?id=95, 25 februari 2017

Portret van de zegekoningin van 2016: Charline Vanneste

 

De West-Vlaamse Charline Vanneste was ook in 2016 de Leading Lady van het wegcircuit met maar liefst 25 overwinningen. De site ‘stratenlopen.be’ wijdde een artikel aan haar. Daarin vertelt ze o.m. over haar parcours als loopster, haar huidige trainer en soorten trainingen, haar mooiste overwinningen en haar ambities.

Charline liet niet na in dit interview ook melding te maken van haar ervaringen met ons als Sportmedisch Testcenter: “Daarnaast heb ik bij Running and More al een voedingsanalyse en blessurepreventietest laten doen. Heel deskundige mensen met veel aandacht voor de atleet.”

 

moz 1

 


Artikel op hln.be, Heuvelland, 24 december 2016, Lisa Bacelle.

Door Patagonië voor het goede doel

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, editie Ieper, 9 december 2016, KVL.

Winnen is niet mijn doel, wel de finish bereiken

 

Thijs Leroy licht in beide artikels toe waarom hij in november 2017 wil deelnemen aan de Roving Race door Patagonië: 250km in 6 etappes over 7 dagen. Thijs is momenteel 29 en loopt pas sedert 3 jaar. Hij klopte ook voor de voorbereiding van zijn allereerste loopuitdagingen in de bergen (de Xtrails van Vaals en trail runs in Aigle Leysin en Sierre Zinal)  aan bij RUNNING AND MORE. Na die succesvolle begeleiding wordt hij er nu ook volledig ondersteund voor inspanningstesten, blessurepreventietesten en trainingsschema’s naar Patagonia 2017 toe. In dat kader krijgt Thijs momenteel zijn eerste reeks van individueel aangepaste trainingsschema’s en tussentijdse evaluaties. Hij legt aan de Krant van West-Vlaanderen uit dat hij dankzij de specifieke testen ook weet wat zijn rustmetabolisme is en hoeveel hij verbruikt aan welke snelheid, zodat wij perfect kunnen afleiden hoeveel voeding hij moet meenemen. In zulke zware omstandigheden en zeer lange looptijden speelt immers het gewicht van de rugzak en vooral de juiste energievoorziening een cruciale rol.

img_0157

 

Met zijn deelname aan deze prestigieuze loopwedstrijd verbindt Thijs zich ook aan een goed doel ‘Bednet’. Hij geeft nog mee dat hij dit koos o.w.v. de linken met het onderwijs via zijn vriendin, omdat hij iets zocht ‘van bij ons’, en om voor veel mensen iets te kunnen betekenen. Tot slot laat de ambitieuze Dranoutenaar verwijzen naar de Facebookpagina waarop hij te volgen is, nl. ‘Thijs loopt Patagonia 2017’.


Artikel uit het Nieuwsblad, van 21 september 2016, KTB.

Eerste atletiekcongres vindt plaats op Sportinnovatiecampus

 

Een kort artikel resumeert dat RUNNING AND MORE samen met Atni het allereerste Belgische atletiekcongres organiseert. De journalist herinnert aan de locatie die we hiervoor kozen, nl. de Sportinnovatiecampus in Sport Vlaanderen Brugge, dat we mikken op medici en paramedici, sporters en hun entourage, en dat we daarvoor o.a.  volgende sprekers konden programmeren: Professoren Luc Vanden Bossche en Jan Bourgois, Rudi Diels, Olympiërs Veerle Dejaeghere en Michael Bultheel.

 

 


Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Brugsch Handelsblad, van 16 september 2016, pag. 29, Arjan Desante.

 Olympiërs geven tips in Brugge

 

Aan de hand van een foto met de organisatoren RUNNING AND MORE en AtletiekNieuws vzw, zet Arjan Desante het allereerste Belgische Atletiekcongres van 24/9/16 in de kijker. Hij geeft uitleg bij de 8 expert-sprekers die present tekenen en dat er daarbij 3 olympische atleten van Rio zijn.

1-2-kopie

 

I.v.m. onze motivatie om deze primeur te organiseren gebruikt hij onze woorden: “Wij vinden het delen van kennis belangrijk en beschouwen het als onze missie om die kennis mee te helpen overdragen.” Verder haalt hij ook onze insteek aan om een gevarieerd programma aan te bieden, met expertise uit de theorie en de praktijk, waarmee we zowel atleten als hun entourage (trainers, medici, paramedici) boeien. In het artikel geeft hij ook met de woorden van Levi Hoste, oprichter van de atletiekwebsite ‘Atletieknieuws’, de overweging van de datumkeuze weer: na de drukke meetingzomer met Olympische Spelen en voor aanvang van een nieuwe Olympiade en winterseizoen. Hij vertelt er ook bij dat het concept duidelijk aanslaat.

Krant van West-Vlaanderen interviewde ook Koen Naert, die gesteund wordt door RUNNING AND MORE.  I.v.m. zijn spreekbeurt op dit Atletiekcongres licht Koen toe dat hij graag over zijn passie spreekt en dat hij ervan overtuigd is dat zeker ook de recreanten veel zullen hebben aan zijn bijdrage. “Ik deel mijn kennis graag; mensen helpen zit me in het bloed zeker?” concludeert hij.

We gaven het Brugsch Handelsblad ook de namen mee van de andere gerenommeerde sprekers: Professoren Luc Vanden Bossche en Jan Bourgois van Ugent, elitetrainer Rudi Diels, Olympiërs Veerle Dejaeghere en Michael Bultheel, voedingsexpert Dirk Baelus en bewegingsanalist/osteopaat Rik Hoste zelf.

 


Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Brugsch Handelsblad, van 2 juni 2016, pag. 33, Alain Creytens.

 Olympiër Koen Naert krijgt steun uit Sint-Andries

 

In dit artikel wordt een korte schets gegevens van Koen Naert en hoe hij zich voorbereidde en nog verder voorbereidt op de Olympische Spelen van Rio. Koen kwalificeerde zich voor deze Spelen via een verrassend sterke Marathon van Berlijn, waar hij nl. als eerste Europeaan finishte.

RUNNING AND MORE, dat deze topatleet al enkele jaren ondersteunt, besprak met hem onlangs de bestendiging op nog langere termijn van dit onderlinge partnership. Daartoe werd als locatie restaurant Clos du Midi gekozen. Het krantenartikel geeft nog weer hoe Koen Naert recent na een blessure weer vlot kon revalideren dankzij de hulp van Club Brugge, nog andere buren van Clos du Midi en RUNNING AND MORE in Sint-Andries!

 

IMG_5573

 


Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Brugsch Handelsblad, Sport, van 28 april 2016, pag. 12, Geert Demuynck.

 Levi Hoste is atleet én student geneeskunde

 

Levi Hoste, die zeer intensief gescreend en geadviseerd wordt door RUNNING AND MORE en recent op zijn 25e een ijzersterke eerste marathon liep, werd gecontacteerd door de Krant Van West-Vlaanderen voor een interview om hem ‘in the picture’ te zetten. Levi schetst hierin hoe hij zijn passie voor afstandlopen combineert met studies geneeskunde en het beheer van een atletiekwebsite. Als lid van AV Lokeren focust hij vooral op 3000 en 5000m, maar hij werd in het verleden vaak gehinderd in het behalen van nationale titels en in het neerzetten van grote prestaties ten gevolge van zijn grote blessuregevoeligheid.

Hij realiseerde nu wel een zeer opmerkelijke prestatie op de Rotterdam Marathon. Die liep hij in 2:29:50, een resultaat dat Levi volledig toeschrijft aan de zeer grondige voorbereiding die hij kende, en tijdens de welke hij volledig blessurevrij was kunnen blijven. Daardoor kwam hij naar eigen zeggen fris aan de start. Verder geeft hij ook aan dat hij de wedstrijd perfect volgens het vooropgestelde plan had kunnen indelen.  

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Artikel uit Het Laatste Nieuws van 10 oktober 2014, Patrick Anthone.

Peter (31) loopt Marathon des Sables met bijzonder doel

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 10 oktober 2014

Peter Carrein (31) start in 30ste Marathon des Sables

 

Peter Carrein licht in deze beide artikels toe waarom hij de Marathon des Sables 2015 wil doen: als eerbetoon aan zijn aan kanker overleden vader. Als ex-voetballer werd hij geïnspireerd door de fysieke uitdaging die Tom Waes aanging, de Marathon des Sables. Hij verbindt zich hierbij aan het goede doel ‘ Kom op tegen Kanker’. Voor de volledige voorbereiding op sportmedisch vlak raadpleegde Peter een aantal maanden terug RUNNING AND MORE. Hij vermeldt dat wij als Sportmedisch Testcenter instaan voor de opbouw naar april 2015 toeVoor zijn coaching kan hij beroep doen op triatleet Frederik Van Lierde.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, Brugsch Handelsblad, Varia Regionaal, Sport West, van 29 augustus 2014, pag. 20, Alain Creytens.

 Twee Bruggelingen lopen straks de TransAlpine Run

 

Dit artikel is de weerslag van een interview met 2 door ons ondersteunde atleten, dat Alain Creytens kwam afnemen in RUNNING AND MORE, naar aanleiding van hun deelname aan en zelfs het nakende effectieve vertrek naar de achtdaagse tocht over de Alpen. Benny Roelens en Bruno Ceunis legden hem uit hoe ze op het idee waren gekomen om deze 293 km en 13000 hoogtekilometers te gaan overwinnen van Duitsland naar Italië, hoe ze mekaar daarin gevonden hadden en hoe ze zich een jaar lang zeer intensief hierop hadden voorbereid. Wij werden geraadpleegd om sportmedisch te voorzien in hun uitrusting, en om o.a. via lactaattesten de juiste individuele trainingsadviezen te verlenen in de aanloop naar deze challenge.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Foto in Brugge inspraak van juli 2014, pag. 27.

Tag je foto’s met #igbrugge

 

Op deze pagina werd een foto gekozen en afgedrukt -buiten ons weten om- die we zelf met instagram namen. Ze werd genomen tijdens de begeleiding die we boden in Dwars door Brugge. Ze toont Rik als tempomaker voor één van de drie groepen die we meetroonden naar een afgesproken eindtijd. 

 

IMG_4920

 


Artikel uit Het Nieuwsblad van 25 januari 2014, pag. 42, ktb

Nu ook voedingsadvies voor loopwedstrijd

 

Thomas Pertry, initiatiefnemer van RunBrugge, dat lopers voorbereidt op Dwars door Brugge, licht in dit artikeltje toe hoe we dit jaar als Sportmedisch Testcenter zijn loopgroepen nog professioneler bijstaan, om hen gezond klaar te stomen voor de door hen gekozen afstand. Hij legt uit in dit artikel hoe we voor alle ingeschrevenen van RunBrugge met een extra infosessie over sportvoeding en over blessurepreventie in ons Center zelf van start gaan. Schepen van Sport Annick Lambrecht (SP.A) bevestigt dat onze bijstand een goed idee is, omdat er volgens haar elk jaar veel mensen niet goed voorbereid opdagen.

Run Brugge 14

 


Krant van West-Vlaanderen online, 21 oktober 2013, 19u22. http://kw.knack.be/west-vlaanderen/sport/teams-running-and-more-uit-brugge-behalen-topresultaten-op-ekiden-brussel/article-4000429946543.htm?hidePaywall=y

Teams Running and More uit Brugge behalen topresultaten op Ekiden Brussel

Brugge   –    Het damesteam werd winnaar in de bedrijvencompetitie en derde overall.

 

In dit artikel wordt verwezen naar de winst die we met ons damesteam behaalden in de bedrijvencompetitie. De tijd die ze samen nodig hadden voor de volle marathonsafstand was 2u44’06.

Verder wordt ook melding gemaakt van de zevende stek van ons herenteam, dankzij een chrono van 2u20’09. In de bedrijvencompetitie werden ze zo zelfs vijfde.

We stelden ons damesteam als volgt samen: Katrijn Vande Riviere, Liesbeth Pollentier, Ria Thienpont, Eva Dejonghe, Hanna Vandenbussche en Lore Tack. Onderstaande foto die we van het team maakten na afloop speelden we op vraag van Krant van West-Vlaanderen online ook door naar hen ter publicatie.

 

De herenploeg bestond uit Thijs Vandermeersch, Frederick Colpaert, Bjorn Saelens, Simon Mestdagh, Ward Dhoore en Jan Petralia.


Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen van 18 oktober 2013, Alain Creytens.

Running and More met twee teams naar Ekiden van Brussel

‘Sterk bij dames en heren’

 

Running and More, het sportmedisch testcenter uit Sint-Andries, vormde twee ploegen die zaterdag zullen deelnemen aan de Acerta Brussels Ekiden.

Dit artikel is de weerslag van een interview dat Alain Creytens van ons kwam afnemen in RUNNING AND MORE, naar aanleiding van onze deelname aan de Brusselse Ekiden 2013. We legden hem uit hoe Rik het Sportmedisch Testcenter opstartte, en hoeveel succes we hadden met de diensten die we op korte tijd (8 maanden) ontwikkelden en aanboden: bewegingsanalyses, blessurepreventie, inspanningstesten, sportvoedings-, biotherapeutisch en trainingsadvies. Omdat we ook veel plezier hadden van onze deelname met twee ploegen aan de Ekiden in Brugge, wilden we dat op een grootschaliger niveau overdoen in Brussel.

We hadden de ambitie om in de top 15 te eindigen en gokten voor de heren op een tijd van 2u20′. Rekening houdend met de uitslag van vorig jaar in Brussel zou dit een plaats bij de eerste vijftien opleveren. Maar door inschrijving van meer en meer clubs, en een sterker deelnemersveld, zou dit niet gemakkelijk zijn.

De damesploeg liep in de Brugse Ekiden 2u45′. Drie van de zes dames zijn er terug bij in Brussel, dus een evenaring van die tijd moet mogelijk zijn. Ook daar rekenen we zeker op een plaats bij de eerste vijftien. 


Artikel uit De Weekbode van 30 augustus 2013, KA.

Charline Vanneste (AVR) sluit monsterseizoen af met een overwinning

‘Mooie afsluiter van topseizoen’

 

De Weekbode interviewde Charline Vanneste naar aanleiding van haar ijzersterke prestaties van de afgelopen periode. Ze geeft erin tekst en uitleg bij haar eindzege in Scott2Run 2013. Charline spreekt in dat zelfde artikel ook haar vertrouwen uit over onze sportmedische begeleiding en getuigt afsluitend van dank en appreciatie voor onder meer het sportvoedingsadvies en de blessurepreventiescreening die ze bij ons onderging. “……..Ik laat me nu ook bijstaan door Running and More uit Brugge, een sportmedisch centrum. Ze begeleiden me op meerdere vlakken en zorgen ervoor dat ik nóg beter loop. Dan kan ik volgend seizoen meteen scherp beginnen.”


Artikel uit De Standaard van donderdag 27 juni 2013 in de rubriek ‘Lichaam in beweging’, pag. 5.

“Bewegingsanalyse helpt om loophouding te verbeteren”

 

Jan Bulcke, die langskwam voor een Standard Bewegingsanalyse, werd gecontacteerd om een getuigenis te geven over de bewegingsanalyse bij RUNNING AND MORE.

Zijn hoofdmotief was zijn loophouding te verbeteren. Na tien jaar als fervent loper, gewoon voor het plezier, realiseerde hij zich dat er geen progressie meer in zijn loopprestaties zat. En hij kreeg meer last blessures. Hij getuigt hoe hij daarom oa steunzolen was gaan dragen, zonder enig resultaat.

Daarom besliste hij om een volledige bewegingsanalyse te laten uitvoeren bij een osteopaat, omdat hierbij de mobiliteit van het hele lichaam in kaart gebracht.  In zijn getuigenis legt hij uit hoe een mobiliteitsonderzoek gevolgd wordt door metingen op een drukplaat en een gang- en loopanalyse op de loopband.

Doordat onze lamellenloopband in twee richtingen werkt, en de statiek en bewegingen worden geregistreerd door twee camera’s, zijn er dus beeldopnames van alle 4 zijden van heup, kniegewricht en wervelkolom. Via de drukplaat gebeuren er  metingen om oa de voetbalans en het evenwichtsgevoel te controleren.

Jan Bulcke spreekt over hoe het geheel van onze testen alle pijnpunten blootlegt, en hoe duidelijk het advies is over welke ervan behandeld moeten worden. Een schriftelijk rapport omschrijft ook aanbevelingen rond loopstijl, schoeisel, manuele behandeling en specifieke stretch- en stabiliteitsoefeningen. Na enkele weken merkte hij al verbetering!


Artikel uit Het Nieuwsblad van woensdag 22 mei 2013, hv.

Ekiden Aflossing Brugge

 

De resultaten van de Ekiden in Brugge van het jaar 2013 zijn het onderwerp van dit artikel. Twee van de vijftig deelnemende ploegen aan de 4de Brugse Ekiden waren onze RUNNING AND MORE-teams. Dit artikel licht vooral onze schitterende resultaten toe. Het herenteam won deze editie in 2u18′ met Bjorn Saelens (5km),   Christophe Clyncke (10km), Tom Meire (5km), Stijn Fincioen (10km), Tom Vanslambrouck (5km) en Davy Stieperaere (7,192km). Na de nummers 2 en 3 ABAV en Sodibrug, werden de dames van RUNNING AND MORE vierde over all, en glansrijk eerste damesploeg! Lore Tack, Gwendolyn Dedeyne, Eva Dejonghe, Annelies Deketelaere, Ria Thienpont en Lies Deruddere brachten dit in deze volgorde voortreffelijk voor mekaar.