Inspanningstesten

Inspanningstesten meten je capaciteit en je vermogen op vlak van uithouding en weerstand. Hierbij wordt de verhouding bepaald tussen snelheid (km/u) of vermogen (watt), hartfrequentie en meerdere uithoudings- of weerstandsparameters zoals de verhouding vet-/suikerverbranding, zuurstofopname (VO2 en VO2max), lactaatwaarde, … De precieze bepaling van deze parameters zorgt voor het meest accurate trainingsadvies betreffende volume, intensiteit en periodisering op korte en middellange termijn.

RUNNING AND MORE biedt je 4 mogelijke types inspanningstesten:

  1. Lactaatmeting
  2. Stofwisselingsanalyse
  3. De combitest: lactaatmeting + stofwisselingsanalyse
  4. De INSCYD test

 

DE NIEUWSTE TESTMETHODE

Sedert juli 2020 voeren we de INSCYD testen uit. Wat die jou opleveren van inzichten en resultaten, lees je hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de klassieke lactaatmeting en de nieuwe INSCYD test kunnen we in het labo – lopend of fietsend- ook een stofwisselingsanalyse uitvoeren. Hiervoor gebruiken we Aeroman Professional, een toestel dat op een vlotte manier toelaat om bij de verschillende inspanningsniveaus je zuurstofopname (VO2 en VO2max), loop- of fietseconomie en energielevering door koolhydraten of vetten te bepalen.

Wat is de grote meerwaarde en de praktische gang van zaken bij een stofwisselingsanalyse?

Vind de concrete antwoorden in 

Bekijk hier een kort demofilmpje (2 minuten) over de inspanningstesten met gebruik van Aeroman Professional.

De resultaten van je inspanningstest en het advies dat eruit volgt worden nauwkeurig weergegeven in een persoonlijk rapport. Door onze jarenlange ervaring en expertise zijn we in staat je resultaten op de juiste manier te interpreteren en om te zetten naar praktische individuele aanbevelingen. Deze adviezen bevatten de bepaling van je trainingszones, evenals de informatie over welke soort trainingen in welke verhouding je het beste resultaat zullen geven. Dit zal zorgen voor verdere verbetering van je conditie en optimalisatie van de relatie uithouding/weerstand in functie van je specifieke doelstellingen. Deze uitgebreide analyse is de grote meerwaarde van inspanningstesten bij RUNNING AND MORE. Competitiesporters kunnen het rapport voorleggen aan hun trainer of coach, die hieruit verder kan werken aan een aangepast trainingsplan.

Keuze tussen labo- en veldtesten, lopen en fietsen.

Een veldtest is een test in open lucht volgens een bepaald protocol, in functie van de door jou beoefende sport. Je kan deze individueel afleggen, of in groep. Houd hiervoor onze website, Facebook of Instagram in het oog of informeer ernaar als je interesse hebt!

Een labotest is een (sub)maximale inspanningstest op onze loopband of op de fiets.

Voor de labotest Fietsen gebruiken we de Wattbike Pro. Hier dragen we je individuele fietsmaten (zadelhoogte, zadelpositie, stuurpenhoogte en stuurpenpositie) op over. Lees meer over de grote meerwaarde van ons gesofisticeerd Wattbike-systeem in “Nieuw: Wattbike Pro, what a bike”.

Voor de labotest Lopen gebruiken we een lamellenloopband, die een zeer grote stabiliteit biedt in vergelijking met de klassieke loopband. Daarmee benaderen we je natuurlijke looppatroon, wat de betrouwbaarheid van de resultaten optimaliseert.

 

Extra’s

Wens je dat RUNNING AND MORE vanuit de resultaten uit je inspanningstest meer gedetailleerde trainingsschema’s voor je opstelt, klik dan hier voor de details en om ze aan te vragen.

Je inspanningstest kan ook onderdeel zijn van één van de voordelige packages.

 

Tarieven:

  • Labotesten:

Lactaatmeting: € 100

Stofwisselingsanalyse: € 120

Lactaatmeting + Stofwisselingsanalyse: € 195

INSCYD test: € 220

 

  • Veldtesten:

Klassieke lactaattesten: € 100 pp (individueel) –  € 80 pp (per 2) – € 70 pp (vanaf 3 personen)

INSCYD testen: € 220 alleen, € 195 pp met 2 tesamen, € 185 pp met 3 tesamen

 

Je kan een afspraak boeken voor een inspanningstest bij Rik via ons online agendasysteem (bovenaan de homepage).

Als je meer informatie wenst of eerst wil bespreken welke aanpak best voor je is, kan je het contactformulier invullen of bellen naar 0473 24 18 86.

Meer lezen:

“Betrouwbaarheid van labo-analyses op de loopband”

“Hoe je besttijd alsmaar scherper stellen

“Lactaattesten: Waar voor je geld?