Inspanningstesten

Inspanningstesten meten je capaciteit en je vermogen op vlak van uithouding en weerstand. Hierbij wordt de verhouding bepaald tussen snelheid (km/u) of vermogen (watt), hartfrequentie en meerdere uithoudings- of weerstandsparameters zoals de verhouding vet-/suikerverbranding, zuurstofopname (VO2 en VO2max), lactaatwaarde, … De precieze bepaling van deze parameters zorgt voor het meest accurate trainingsadvies betreffende volume, intensiteit en periodisering op korte en middellange termijn.

RUNNING AND MORE biedt zowel de uitvoering van labo- als van veldtesten aan.

Een veldtest is een test in open lucht volgens een bepaald protocol, in functie van de door jou beoefende sport. Je kan een veldtest individueel afleggen, en we organiseren ook regelmatig veldtesten in groep. Houd hiervoor onze website (nieuws) en/of onze facebookpagina in het oog, of informeer ernaar als je hiervoor interesse hebt!

 

 

Een labotest is een (sub)maximale inspanningstest op onze loopband of op de fiets.

Voor de labotest Fietsen gebruiken we de Wattbike Pro. Hier dragen we je individuele fietsmaten (zadelhoogte, zadelpositie, stuurpenhoogte en stuurpenpositie) op over. Lees meer over de grote meerwaarde van ons gesofisticeerd Wattbike-systeem in “Nieuw: Wattbike Pro, what a bike”.

Naast de lactaatmeting kunnen we in het labo -zowel al lopend als al fietsend- ook een stofwisselingsanalyse uitvoeren. Hiervoor gebruiken we Aeroman Professional, een toestel dat op een vlotte manier toelaat om bij de verschillende inspanningsniveaus je zuurstofopname (VO2 en VO2max), respiratorische quotiënt en energielevering door koolhydraten of vetten te bepalen.

 

 

Wat is de grote meerwaarde en de praktische gang van zaken bij een labotest met Aeroman Professional, waarbij je stofwisseling geanalyseerd wordt?

Vind de concrete antwoorden in de geanimeerde blog van een klant:”Wat leer je uit een stofwisselingsanalyse?“, of neem het door op de pagina Inspanningstesten met Aeroman Professional.

Een getuigenis van een recreatieve loopster, sterk onder de indruk van de resultaten i.f.v. haar gewicht, geeft je ook een klare kijk. Zie hiervoor het nieuwsbericht: “Verantwoorde gewichtsbeheersing”.

Bekijk hier een kort demofilmpje (2 minuten) over de inspanningstesten met gebruik van Aeroman Professional.

 

 

De resultaten van je inspanningstest en het advies dat eruit volgt worden nauwkeurig weergegeven in een persoonlijk rapport. Door onze jarenlange ervaring en expertise zijn we in staat je resultaten op de juiste manier te interpreteren en om te zetten naar praktische individuele aanbevelingen. Deze adviezen bevatten de bepaling van je trainingszones, evenals de informatie over welke soort trainingen in welke verhouding je het beste resultaat zullen geven. Dit zal zorgen voor verdere verbetering van je conditie en optimalisatie van de relatie uithouding/weerstand in functie van je specifieke doelstellingen. Deze uitgebreide analyse is de grote meerwaarde van inspanningstesten bij RUNNING AND MORE. Competitiesporters kunnen het rapport voorleggen aan hun trainer of coach, die hieruit verder kan werken aan een aangepast trainingsplan.

 

Extra’s

Wens je dat RUNNING AND MORE vanuit de resultaten uit je inspanningstest meer gedetailleerde trainingsschema’s voor je opstelt, klik dan hier voor meer details, en/of om volledig persoonlijk uitgewerkte trainingsschema’s aan te vragen.

Je inspanningstest kan ook meteen onderdeel zijn van een voordelig pakket. Bekijk het volledige overzicht.

 

Tarieven:

  • Labotest lopen of fietsen (duurtijd: 1,5 uur):

Lactaatmeting: € 80

Stofwisselingsanalyse (Aeroman Professional): € 95

Lactaatmeting + Stofwisselingsanalyse (Aeroman Professional): € 150

  • Veldtest: € 80 (individueel), € 70 (per 2), € 55 (vanaf 3 en meer)

 

Je kan een afspraak boeken voor een inspanningstest bij Rik via ons online agendasysteem, midden bovenaan de homepage.

Als je meer informatie wenst of eerst wil bespreken welke aanpak best voor je is, kan je het contactformulier invullen of bellen naar 0473 24 18 86.