Onze teamleden in hun ‘kot’: een portret van kinesitherapeut Robin Claeys

Gepost op: 23/04/2020

Teamlid Robin Claeys geeft een inkijk op de huidige activiteiten in zijn ‘kot’.

 

Welk werk doe je tijdens deze quarantaine en op welke manier?  

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dit geldt ook voor mijn consulten in deze periode. Manuele behandeling op afstand is niet mogelijk, maar ik geef wel via Skype, Zoom en Facetime oefenschema’s door aan de patiënt/sporter. Op deze manier kan ik even goed onmiddellijk bijsturen waar nodig. Daarnaast heb ik ook contacten met patiënten via mail en per telefoon.

Er lopen inmiddels ook een aantal dringende thuisbehandelingen van postoperatieve patiënten, die op vraag van de arts niet langer uitgesteld konden worden. Het is zaak van zeer strikt met de Corona-voorzorgsmaatregelen om te gaan, zoals ze ook door onze beroepsvereniging zijn voorgeschreven. Maar het doet deugd te ondervinden dat ik op deze manier toch mensen kan helpen en behoeden voor latere bewegingsbeperkingen.

 

Waarvoor kun je nu eindelijk tijd maken op professioneel vlak? 

Eindelijk kon ik samen met enkele collega’s een database opmaken met alle mogelijke oefeningen, deze filmen en via een app optimaliseren. Hierdoor kan ik in de toekomst heel eenvoudig oefenschema’s meegeven met patiënten en sporters a.d.h.v. filmmateriaal en een duidelijk pdf document.

Daarnaast heb ik de tijd gevonden om te lezen over mijn interesses lopen en voetbal. Ik heb de boeken van Jay Dicharry, ‘Running Rewired’, en van  Bram Swinnen, ‘Strength training for Soccer’ gelezen. Ze hebben mijn kennis verder verruimd.

 

Waar geniet je van in je vrije tijd?

Een van de weinige voordelen van deze quarantaine is dat ik nu elke dag tijd heb om te sporten. Ik ga quasi elke dag een toertje  lopen en doe dagelijks een reeks core & spierversterkende oefeningen. Daarnaast heb ik ook met het mooie weer de koersfiets herontdekt, en probeer ik deze enkele keren per week boven te halen.

Nu is er ook meer tijd voor quality time met mijn vriendin Jessie, hetgeen eerder schaars is in een ‘gewone’ werkweek.  Zo kan ik samen met haar in deze periode ook iets dichter de bouwwerken opvolgen, die we vorig jaar gestart waren. Een fietstochtje naar ons nieuwe stulpje in Zedelgem is heerlijk genieten en doet ons enorm uitkijken naar het najaar als we het kunnen gaan betrekken!

 

Op werkvlak: Waar kijk je het meest naar uit post-Corona?

Eigenlijk kijk ik uit naar de gewone gang van zaken, zoals voor de Coronacrisis: Terug het dagelijkse contact met de patiënten, geprikkeld worden door nieuw cases, patiënten begeleiden naar hun respectievelijke doelen, ..

 

Wat heb je geleerd deze periode en wat zal je ‘anders’ blijven doen?

Op professioneel vlak:  Video-consulting zal een nieuwe dimensie geven aan kinesitherapie. In het post-Coronatijdperk zal ik deze tool ook verder  blijven gebruiken. Ik denk dan hoofdzakelijk aan feedback op oefenschema’s, die ik zo sneller tot bij de sporter kan brengen (zeker als de afstand groot is).

Privé heb ik geleerd dat er meer is dan enkel werken en nog eens werken. Daarom ga ik proberen om – af en toe – momenten in de week te creëren waarbij ik de werk-knop tracht uit te zetten.

 

 

Robin Claeys, kinesitherapeut bij RUNNING AND MORE

Voor een afspraak: