Onze teamleden in hun ‘kot’: een portret van sportarts Mattijs Stroo

Gepost op: 15/04/2020

Teamlid Dr. Mattijs Stroo geeft een inkijk op de huidige activiteiten in zijn ‘kot’.

 

Welk werk doe je in quarantaine en op welke manier?

Mijn werk bestaat nu voornamelijk uit huisartsgerelateerde activiteiten in Gent, aangezien ook voor ons als artsen alle andere consultaties voor ‘niet-dringende pathologie’ zijn opgeschort. Sportblessures horen op dit moment jammer genoeg niet bij de dringende pathologieën, alhoewel een eerste telefonische inschatting toch vaak de mensen al op de goeie weg kan helpen.

De consultaties in mijn huisartspraktijk verlopen nu voornamelijk via de telefoon en omvatten hoofdzakelijk het geven van informatie omtrent het Coronavirus. Daarnaast is er ook heel veel administratieve opvolging te doen.

Fysieke consultaties gebeuren er ook nog in mijn huisartspraktijk, maar enkel en alleen na een telefonische inschatting VOORAF van de hoogdringendheid.

Ik ben ook C.R.A. (Coördinerend en Raadgevend Arts) in een Gents Rusthuis, nl. het WZC Ramen en Poel. Hier is het alle hens aan dek met de dagelijkse opvolging van de bewoners.

 

In de vrije tijd: Wat doe je en waar geniet je ten volle van?

In mijn vrije tijd tracht ik vooral te gaan sporten, op een rustige en ontspannen manier, puur om even mijn hoofd te legen. Ik probeer toch dagelijks te gaan lopen, samen met mijn vrouw Eva, ofwel alleen.

Anders maken we samen ook graag een grote wandeling doorheen de lege, Gentse binnenstad om even onze benen te strekken.

 

Waar kijk je op professioneel vlak het meest naar uit post-Corona?

Ik kijk voornamelijk uit naar het echte patiëntencontact, zoals in normale omstandigheden. Het echte contact is één van de redenen waarom ik voor het beroep van arts gekozen heb.

Het is toch wel een groot verschil met patiënten ‘behandelen’ via de telefoon. Helemaal zeker ben je immers nooit, aangezien ik de patiënt zelf niet heb kunnen onderzoeken en moet afgaan op datgene wat de patiënt me vertelt.

 

Wat neem je mee uit deze periode? 

Professioneel gezien, ontzettend veel. Dat kan ik niet allemaal opsommen, maar neem ik mee.

 

 

Dr. Mattijs Stroo, sportarts bij RUNNING AND MORE

Voor een sportmedische afspraak in de Spoorwegstraat 394 te 8200 Brugge: