Robin in de startblokken als sportkinesist

Gepost op: 12/09/2018

De nood aan een sportkinesist bij RUNNING AND MORE liet zich al langer voelen. Enerzijds bereikte ons regelmatig de vraag of we naast ‘voor osteopathie’ iemand konden aanbevelen ‘voor kine en oefeningen’. Anderzijds moesten we zelf – telkens na analyses en screenings – doorverwijzen naar extern voor de door ons geadviseerde therapie, waardoor individuele follow-up en feedback erover niet altijd vanzelfsprekend waren.

Vandaag kunnen we jullie wél deze service en nazorg bieden dankzij een sportkinesist die ter plekke met ons verbonden is, Robin Claeys.

 

 

Na een degelijke opwarming is hij helemaal klaar om zijn positie in te nemen en uit de startblokken te schieten. Wij boden hem de beste ‘baan’ en wensen hem veel succes op deze piste.

Hij stelt zich hier kort aan jullie voor.

Opleiding

Sinds mijn vroege jeugd was ik al enorm gefascineerd door het menselijk lichaam, sport en beweging. In het middelbaar trok ik naar het VHSI in Brugge voor de richting Sport-Wetenschappen (ASO). Het was voor mij een evidente keuze om daarna sportkinesitherapie te gaan studeren in Gent, waaruit dit cv voorlopig al voortkwam:

  • 2013-2016: Bachelor in de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie (onderscheiding)
  • 2016-2018: Master in de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie afstudeerrichting Musculoskeletale aandoeningen (grote onderscheiding)
  • 2018-2019: Postgraduaat opleiding Manuele Therapie (i.o.)
  • 2017: Functional Integrated Dry Needling for Pain Management – HumanMotion, Laren (NL)
  • 2018: SpartaNova Expert – Runners’ Lab, Antwerpen
  • 2018: EXOS Performance Specialist

 

 

Naast deze opleidingen volg ik congressen en cursussen om up-to-date te blijven in het domein van de orthopedie, myofasciale therapie, sportrevalidatie & performance en blessurepreventie, bvb. Sports Performance & Rehab Summit (TAOM), Manu Wemel (SmartEducation), …

 

Sport

Op mijn zesde sloot ik aan bij voetbalploeg KSV Oostkamp. Ik combineerde lange tijd het voetballen met tennis bij TC Orscamp. Dankzij de sportschool vanaf het middelbaar werd ik gebeten door nog veel meer sporten.

Lopen en zwemmen werden mijn nieuwe passies. Op mijn 20ste besloot ik te stoppen met voetballen, zodat ik meer tijd kon investeren in loop- en zwemtrainingen én me tegelijkertijd ook kon focussen op mijn andere passie, de sportkinesitherapie. Momenteel zwem ik veel, doe ik geregeld mee aan loopwedstrijden en train ik voor mijn eerste marathon. In de toekomst is het ook mijn ambitie om deel te nemen aan marathons en triatlons.

Aangezien ik heel geïnteresseerd ben in verscheidene andere sporten, volg ik ze ook op de voet: voetbal, tennis, atletiek, wielrennen, veldrijden en zwemmen.

Ik verzorg ook de revalidatie op Cercle Brugge KSV (Jeugd).

 

 

Visie

Dankzij mijn opleiding aan UGent en de vele stages in sportpraktijken ben ik in aanraking gekomen met diverse visies en methodologieën in de kinesitherapie. Deze bagage, mijn eigen ervaring als sporter en een gezonde, kritische blik zijn de basis voor mijn visie. Ze is van toepassing op de niet-sporter, op recreatieve en op professionele atleten.

  • Ons lichaam bestaat uit een aaneenschakeling van verschillende segmenten en schakels. Alle bewegingen, of ze nu sportspecifiek zijn of niet, zijn het product van een gecoördineerde actie van meerdere segmenten en schakels. Het is dus van belang niet enkel de aangedane schakel te bekijken, maar deze schakel te zien in de ganse kinetische keten.
  • ‘Beweging’ ligt aan de basis van alles, zowel in het dagelijkse leven als in de topsport. Blessures en klachten ontstaan vaak als gevolg van te veel, te weinig of verkeerd bewegen. Daarom is actieve revalidatie door middel van oefentherapie een logische aanpak.

Vanaf vandaag ben ik beschikbaar voor alle kinesitherapeutische behandelingen en therapieën in RUNNING AND MORE. Trots om in een sterk sportmedisch team terecht te komen, ambitieus om mee te werken aan jullie gezondheid. Ik verwelkom jullie met open armen.

Op de pagina’s Sportkinesitherapie en Medewerkers vind je meer informatie over mij en om me vlot te bereiken.

Robin Claeys, september 2018      

robin.claeys@runningandmore.be of 0473 41 52 23