Sportkinesitherapie

Robin Claeys is de sportkinesitherapeut van dienst bij RUNNING AND MORE

Maak kennis via dit nieuwsbericht waarin hij zichzelf voorstelt.

Je kan bij Robin terecht voor (sport)kinesitherapie, core stability training en sportmassage. Een afspraak kan je boeken via onze online agenda (homepage midden bovenaan), 0473 41 52 23 of robin.claeys@runningandmore.be

 

Consultaties kinesitherapie

Heb je een sport- en/of orthopedische blessure, trauma of overbelastingsletsels? Met manuele therapie en een functionele, actieve revalidatie begeleid ik je individueel doorheen je revalidatieproces.

Met manuele therapie werk ik aan het herstel van je beweeglijkheid en optimaliseren we de beperkingen van het bewegingsapparaat. Dit doe ik met verschillende technieken:

 • Mobilisaties
 • Manipulatie van gewrichten
 • Stretching
 • Myofasciale therapie, o.a. dry needling

 

Daarnaast is functionele revalidatie van onmiskenbaar belang in je revalidatie. Ik help je vrij te stellen van klachten door specifieke oefeningen, die nauw aansluiten bij bewegingen uit het dagelijkse leven of uit je sport. Het gamma oefeningen waar ik uit put zijn:

 • mobiliserende
 • stabiliserende
 • neuro-musculaire
 • spierversterkende
 • combinaties van bovenstaande

 

 

Lees deze interessante patiëntenreview over de behandeling van ITBS

In de eindfase van de revalidatie bied ik ook veldrevalidatie aan, zodat de overgang naar het volledige ‘Return to Play’ veilig en aan maximale intensiteit kan gebeuren. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat je sterker terugkeert dan voorheen.

 

Bij je eerste afspraak, gelieve mee te brengen:

 • Doktersvoorschrift
 • Klevertje mutualiteit
 • Medische info (scans, verslagen, …)
 • Sportieve kledij

De sessies duren 30 tot 90 minuten. Ik wens niet enkel je blessure technisch perfect te behandelen, maar ook voldoende tijd vrij te maken voor jou als persoon. Een optimale band tussen therapeut en patiënt komt zeker het herstel ten goede.

Tarief: kinesitherapeut toegetreden tot de conventie kinesitherapeuten-ziekenfondsen vanaf 04/07/2018.

 

Core stability training

Je kan ook individuele sessies core stability volgen: Op je eerste afspraak krijg je de geschikte oefeningen uitgelegd, waarna je je oefenschema meekrijgt. In overleg plannen we een opvolgsessie in, waarbij je feedback kan geven en krijgen, waarbij we evalueren en uitbreiden met progressieve oefeningen.

Wens je meerdere individuele core stability trainingen in te plannen? We bespreken dit en plannen het voor je in, op een zinvolle en verantwoorde manier.

De sessies duren één uur en kosten € 40. Ze kunnen ook deel uit maken van één van onze packages, en dan betaal je minder.

 

 

Sportmassage

Sportmassage is een intensieve massage, waarbij meerdere specifieke, manuele technieken gebruikt worden.

Deze vorm van massage stimuleert de bloedcirculatie, waardoor je spieren, ook van de dieper gelegen spierlagen, beter voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen. De verbeterde circulatie zorgt ook voor een betere afvoer van afvalstoffen zoals melkzuur.

Stijve spieren zullen soepeler aanvoelen en eventuele pijn wordt verlicht.

Wil je een wedstrijdprestatie of training optimaliseren? Dan kan een sportmassage vooraf hieraan bijdragen!

Een sportmassage na je training of wedstrijd zal anderzijds je recuperatie bevorderen en de kans op blessures verminderen.

De sportmassages bij RUNNING AND MORE duren een uur en kosten € 35.