Sportvoedingsadvies

Interesse in advies over gezonde sportvoeding ter optimalisatie van je prestaties? Nood aan begeleiding naar een optimaal lichaamsgewicht voor jouw specifieke sportdiscipline?

Je kan daarvoor binnen RUNNING AND MORE terecht bij diëtist Robbe De Duffeleer. Om nader met hem kennis te maken, kun je doorklikken naar het nieuwsbericht waarin hij zichzelf kort voorstelt.

Aangepast, individueel sportvoedingsadvies stelt je als sporter in staat om langer en beter te trainen, de man met de hamer te vermijden en gezond en sterk te blijven op langere termijn.

Elke sport én elk individu is anders en vraagt bijgevolg een andere aanpak. Om in te spelen op deze verschillen bekijk ik samen met jou in het eerste sportvoedingsconsult:

  • de intensiteit en specificiteit van je sport;
  • de timing, frequentie en duur van je trainingen;
  • je huidige voedingsgewoonten;
  • je vraag en/of problematiek.

We vertrekken vanuit ‘gezonde voeding’ als basis, die we optimaliseren in functie van jouw specifieke sport en jouw doelstellingen. Hierbij analyseren we in detail jouw voedings-/drankbehoeften doorheen de dag, vlak voor, tijdens en na trainingen en wedstrijden en hoe deze noden en behoeftes op een gezonde manier kunnen worden gedekt.

Uitgaande van jouw smaakvoorkeuren en eventuele keuzes voor vegetarisme of veganisme, én uitgaande van de berekende behoeftes stellen we een realistisch plan op om dankzij de juiste voeding je beoogde doelen te bereiken. Dit plan gieten we in een schema, zo gedetailleerd als jij het wil, voor zowel rust- als trainings- en wedstrijddagen.

We houden ook graag rekening met de resultaten van je eventuele stofwisselingsanalyse. Die kunnen een toegevoegde waarde zijn, omdat ze extra interessante gegevens aanreiken over je vet- en suikerverbranding.

Tijdens de opvolgconsulten bespreken we hoe je het opgestelde plan praktisch ervaarde, toetsen we af waar nodig en passen we aan in functie van eventuele wijzigingen in je trainingschema en wedstrijddoelen. Er is ruimte voor vragen van jouw kant en extra expertentips.

Het sportvoedingsadvies is – onder de vorm van een eerste consult en een opvolgconsult – inbegrepen in bepaalde packages. Neem je een dergelijk pakket, dan voorzien we voor jou ook gedetailleerd wedstrijdadvies op het vlak van voeding en drank. Dit houdt zorgvuldig rekening met bevoorradingsposten of specifieke omstandigheden van jouw wedstrijd.

Waar nuttig werken we ook vooraf samen aan een adequaat carboloading schema voor de 2 tot 3 dagen voorafgaand aan je geplande wedstrijd. Je verneemt welke soorten koolhydraten jij best gebruikt, aan welke hoeveelheden en wanneer je dit best doet. Het geheel van deze gedetailleerde gegevens is afgestemd op jouw individuele vragen, situatie en type inspanning. 

 

Afspraaktypes, duur en tarief

Eerste sportvoedingsconsult (1,5 uur): € 80

Opvolgconsulten (30′): € 35 voor het eerste en tweede opvolgconsult (€ 30 vanaf het derde) 

Je kan eenvoudig een afspraak maken

 

Extra voordelen

Alle ziekenfondsen komen tussen in de gemaakte kosten bij een erkende diëtist. Gezien dit bedrag en de voorwaarden per ziekenfonds verschillen, kun je voor de actuele situatie best de website van je ziekenfonds raadplegen.

 

Meer lezen?

Hierbij het overzicht van onze gerelateerde artikels:

“Vergelijking van 9 sportdranken”

“Waarom lichaamsgewicht niets zegt”

“Zout op mijn huid: zweten en zoutverlies”

Voeding en immuniteit in Coronatijden

Prikkelbare darmsyndroom

Met nog één kilootje minder zou ik nog beter presteren.

Sportvoedingstips in een notendop

Rode bietensap bij duursport

Magerzucht in het peleton

Koolhydraten stapelen

Chocolademelk voor kampioenen

Broodnodig: een individueel afgestemd carbo loading schema