Tom Vandenbussche van start bij RUNNING AND MORE

Gepost op: 04/04/2016

Onze nieuwe sportdiëtist Tom stelt zichzelf aan jullie voor!

Van jongs af aan ben ik gebeten door de sportmicrobe en op mijn 15de ben ik beginnen wielrennen in competitieverband. In mijn jonge maar toch vrij intensieve sportcarrière heb ik al enkele prachtige avonturen mogen beleven. Zo nam ik in 2012 met de mountainbike deel aan de Alpentour Trophy in Oostenrijk en dit jaar nog aan de Copa Catalunya Banyoles in Spanje. Voorts heb ik ook de Afrikaanse rondes van Burkina Faso, Madagascar, Rwanda en Senegal achter de kiezen!

Momenteel rijd ik bij de Elite zonder Contract voor het wielerteam TopsAntiek-Atom6 CT. In het verleden heb ik meerdere overwinningen behaald en ook naar toekomst toe wil ik verder mijn fysieke grenzen aftasten in combinatie met unieke avonturen.

met logo

 

Door mijn grote passie en inzet voor mijn sport heb ik ook het belang van de juiste voeding ontdekt. Om mijn kennis daarin te verbreden volgde ik de bacheloropleiding ‘Voedings- en dieetkunde’ aan KHBO Brugge. Daarnaast specialiseerde ik me verder via extra opleidingen, zoals ‘Sportvoeding’ aan de Erasmus Hogeschool Brussel.*

Ik heb eerst vier jaar als diëtist gewerkt in de Sint-Jozefskliniek te Izegem en er enorm veel ervaring opgedaan. Daar begeleidde ik hoofdzakelijk oncologische patiënten op vlak van voeding, maar ik deed er ook ambulante consultaties voor vermagering, gezonde voeding en sportvoeding. In 2015 heb ik dan de grote stap gezet om als zelfstandig diëtist aan de slag te gaan in Torhout.

Als geen ander sta ik vandaag te springen om bij RUNNING AND MORE aan het werk te gaan. Hier kan ik nu ook mijn sportspecifieke kennis en ervaring benutten, uitdiepen en met jullie delen. Als geen ander ben ik verheugd en vereerd om als diëtist te werken in dit Sportmedisch Testcenter met naam. Ik kijk er naar uit om jullie, zowel recreatieve als professionele sporters en dit van alle niveaus en disciplines, welkom te heten en te begeleiden.

Als actief cyclist en dankzij mijn professionele opleidingen en continue bijscholingen, weet ik wat er leeft onder de sporters en wat de actuele misvattingen, valkuilen, noden en behoeftes zijn. Ik zal jullie kwalitatief en wetenschappelijk onderbouwd sportvoedingsadvies ‘op maat’ geven.

Jullie kunnen bij mij terecht voor sportspecifiek, maar ook voor algemeen voedingsadvies. Iedereen die begeleiding of ondersteuning wenst rond voeding in een gezondere levensstijl is van harte welkom.

Meer info over het sportvoedingsadvies bij RUNNING AND MORE vind je ‘hier‘.

*Ik ben een door het Riziv erkende diëtist, afgestudeerd in 2011 als Professionele Bachelor in voedings- en dieetkunde aan KHBO Brugge.

Tom Vandenbussche, april 2016.