Terug naar alle nieuwsberichten

Clinic : De nieuwste technologieën en tools in training - testing - screening

January 21, 2019

Maandag 18 februariverwelkomen wePieter Hélin van Polar Benelux als gastspreker voor onzeclinic overde toepassing van nieuwe technologieën bij looptraining, testing en body screenings.We combineren die avond in het Sports Medical Lab drie inspirerende presentaties meteen interactief gedeelte. Onze sportarts en sportdiëtiste zullen ook hunspecifieke en zeer actuele expertise met jullie delen.Deze clinic zal je boeien, ofjenubeginnend of ervaren loper bent, looptrainer of –coach. Je krijgt gegarandeerd heldere inzichten, die je effectief in de praktijk kan brengen.Je zal jelooptrainingen,trainingsschema’s, fysieke fitheid en je prestaties hiermee zeker optimaliseren.Datum en tijdstip: Maandag 18 februari19u30Locatie:RUNNING AND MORE, Spoorwegstraat 394, 8200 Sint-Michiels Brugge

ProgrammaCharlotte Hoeman, sportdiëtist van RUNNINGAND MORE,serveert een extreem uniek voorgerecht: Zij leidt de avond in metgloednieuwe wetenschappelijk kennis uit de kinanthropometrie: “The interface between anatomy and movement”. Charlotte behaalde als één van de eerste Belgische sportdiëtisten op 18 januari met de grootste onderscheiding het diploma van ISAK Level 1 (International Society for the Advancement of Kinanthropometry). Deze internationale opleiding werd - na uitsluitend buitenlandse edities (Nieuw-Zeeland, Australië,…) - zeer recent voor de eerste maal in België georganiseerd. Charlotte is bijgevolg bij de eerste lichting van sportdiëtisten die hier afstudeert. Ze legt uit en toont wat de metingen precies inhouden, wat de grote added value is vergeleken met de standaard bio-impedantie metingen en ‘4-puntshuidplooimeting’, het belang van de bepaling van je somatotype en standardisatie in de bepaling en monitoring van de lichaamssamenstelling, spiermassa en vetpercentage.Pieter Hélin geeft als Polar productexpert, ex-triatleet, Master Lichamelijke Opvoeding en Trainer B (Triatlon) de recentstetrainingstechnischewetenswaardighedenmee vanuit zijn kennisen ruime ervaring.“Hoe train je efficiënter op hartslag én vermogen?” De basics over vermogenstraining bij het lopenworden toegelicht, alsook de toepassing ervan in je (loop)training. Polar verloot op deze avond onder de aanwezigen een Polar Vantage M!Dr. Mattijs Stroo:“Energiepeil en prestaties. De meerwaarde van bloedonderzoek”. Onze sportarts legt uit hoe je met een eenvoudige speekseltest of bloedafname in RUNNING AND MORE kan laten analyseren in welke mate je ‘Need for recovery’ hebt of net ‘Ready to start’ bent. Welke parameters worden er hierin bekeken, die niet zicht- of voelbaar zijn bij de atleet? En die vooral duidelijk uitsluitsel zullen geven ivm een ‘Nu moet je herstellen’ dan wel een overtuigende ‘Je bent inbloedvorm voor je uitdaging’!

Inschrijven

  • Bevestig je komst op onderstaand inschrijvingsformulier. Het aantal plaatsen is immers beperkt. 
  • Gelieve €15 over te schrijven op rekeningnummer BE77 7381 3008 8742 van RUNNING AND MORE met vermelding van je naam en 'RUNNING AND MORE Clinic’. Na betaling kunnen we je je zitje verzekeren en krijg je van ons bevestiging hiervan.
  • Je woont dit event gratis bij als je intekende voor het Pakket Voorjaarsmarathon 2019 of voor de groepstrainingen voor Dwars door Brugge. Geef in dit geval ook wel zo snel mogelijk expliciet je aanwezigheid op deze boeiende avond door via het inschrijvingsformulier?

Deze nieuwe clinic kun je een must noemen voor iedereen die met lopen en technologiebezig is, maar het is zeker ook een gezellige en ongedwongen gelegenheid om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.We kijken er naar uit jullie te mogen verwelkomen!

Bezig met laden...

Het RUNNINGAND MOREteam.