Terug naar alle nieuwsberichten

De Laufmaus: een leuke testimonial

November 4, 2021

Ik ben Paul De Zutter, afstandsatleet bij Flanders Athletics Club.

Enkele jaren geleden rolde ik via de Vrije Sporters en dankzij enkele grote namen het loopcircuit binnen. Tevens ben ik zowat kind aan huis bij RUNNING AND MORE sedert de opstart. Hoewel ik mezelf allesbehalve als een natuurtalent beschouw, kan ik me beroemen op een aantal knalprestaties: een 31’26” op de 10.000m en een zesde plaats op het BK Halve Marathon in 2015.

Zoals de meeste ‘average joes’ in ons loopwereldje, die niet van nature over spectaculair veel pure snelheid beschikken, ben ik voor mijn loopprestaties aangewezen op het maximaal besparen van energie tijdens de inspanning.

Hoe zuiniger en economischer ik kan lopen, des te meer rendement ik uit mijn loopsessies haal. Dat verklaart waarom ik – naast de Currex-zolen – een grote fan ben van de Laufmaus.

 

 

De Laufmaus is een revolutionaire trainingstool die - kortweg - de loopeconomie verbetert. De Laufmaus stelt je in staat om je armen beter (als hefbomen) te gebruiken, waardoor je afstoot krachtiger wordt. Daarnaast bevordert de Maus een mooie, rechte houding van het bovenlichaam. Het gevolg is een verbeterde looptechniek die niet alleen voor minder energieverbruik zorgt, maar ook voor een soepelere loopstijl.

De positieve resultaten die heel wat gebruikers ondervinden, zijn inmiddels wijd en zijd bekend:

  • meer ontspanning in de schouders
  • betere ademhaling
  • vermindering van een aantal ongemakken, te wijten aan een gebrekkige techniek, en – last but not least –
  • toename van de snelheid, zonder het gevoel meer inspanning te leveren.

 

 

Ikzelf heb m’n Maus – een verjaardagsgeschenk van mijn lieftallige echtgenote annex grootste supporter –  op training al ettelijke malen gebruikt. Hoewel het Latijnse adagium “Bis repetita placent” een algemene waarheid is, biedt een herhaling van mijn kant van alle hierboven beschreven effecten jullie wellicht weinig meerwaarde:

Veel liever deel ik welk gevoel ik bij deze tool heb.

En dat gevoel is heel simpel:

Ik verander in Isaac Kimeli, ik transformeer tot Bashir Abdi. Niet in termen van prestaties uiteraard, want dat zou van erg veel hoogmoed getuigen.

Maar de Laufmaus laat me lopen zoals ZIJ: de armen netjes naar voor en achter bewegend, en met rechte rug, licht vooroverbuigend en soepeltjes de ene voet voor de andere zettend. Wie beide heren al aan het werk zag, weet waarover ik spreek. Wat kan een simpele jogger zich nog meer wensen?

De Laufmaus is voor mij het levende bewijs dat je niet alleen van hazen beter loopt, maar ook van muizen.

Ik beveel hem dus van harte aan!

 

Dankjewel Paul, voor je leuke getuigenis!
Meer info, bestelmogelijkheden en testimonials over de Laufmaus vind je hier.