Terug naar alle nieuwsberichten

Een beter looppatroon? Met de Laufmaus heb je het zelf in de hand.

December 2, 2020

De Laufmaus is een gloednieuw running product, dat - dankzij de speciale constructie en effecten bij het vasthouden tijdens het lopen - zorgt voor zichtbare en voelbare optimalisaties van het looppatroon. Na jarenlange intensieve ontwikkeling door Duitse sportwetenschappers en artsen, is dit innovatief  product momenteel voor België exclusief beschikbaar bij RUNNING AND MORE in Brugge.

 

 

Hoe werkt de Laufmaus en wat zijn exact de effecten?

We grijpen even terug naar het dierenrijk om het belang van de handen in het looppatroon te verduidelijken.

Primitieve diersoorten zijn viervoeters die de voorste extremiteiten gebruiken om te kruipen, te klimmen en te hangen. In de ontwikkeling naar de rechtopstaande houding heeft de mens een totaal andere lichaamsbouw en zwaartepuntligging gekregen, maar worden de voorste extremiteiten nog altijd gebruikt voor de sturing van de juiste bewegingsrichting van de romp, net zoals bij de viervoeters.

De handen, met hun enorme bron van sensorische input, vormen nog steeds een belangrijk instrument voor de core stability. Hoezo? De vinger- en de handpositie, alsook de sensoriek en motoriek van de handen zijn in de hersenen zeer sterk gerepresenteerd, nog sterker dan benen en voeten. Kleine prikkels ter hoogte van de handen hebben bijgevolg een grote invloed op het hele lichaam.

Het is exact hierop dat het werkingsmechanisme van de Laufmaus gebaseerd is: Ze triggert vanuit bepaalde handzones de verbinding met de hersenen, o.a. via de n. medianus.

De specifieke design van de Laufmaus

  • brengt de handen automatisch in de juiste positie: Je duim wijst naar boven en voor, je wijsvinger is gestrekt en handrug licht naar buiten geroteerd.
  • initieert -via prikkeling en signalen vanuit de handen- de nodige reflexen, die de lichaamsspanning, -controle en -sturing optimaliseren.

Dit mechanisme resulteert in zichtbare verbeteringen zoals de opgerichte romppositie, het openen van de thorax en de bovenarmbeweging die spontaan onder- en achterwaarts gaat.

De meteen voelbare verbeteringen zijn o.a. ontspanning van de nekspieren en het schouder-armcomplex en een diepere, efficiëntere ademhaling.

 

 

De Laufmaus is beschikbaar in de maten S en L.

  • Je kiest de S als de afstand tussen puntje wijsvinger en midden handbasis 16 cm of minder is.
  • De L kies je als deze afstand meer dan 16cm bedraagt.

Je kan de Laufmaus in België exclusief aankopen bij RUNNING AND MORE voor 75€, of ze per post laten bezorgen voor 85€.

Je kan ze ook eerst vrijblijvend komen testen in het Lab: Geef dan graag een seintje minstens 24u vooraf via info@runningandmore.be.

Alle voorwaarden en de voordeeltarief bij aankoop van twee paar staan duidelijk in het bestelformulier:

Bestel je Laufmaus via dit bestelformulier.

 

 

Spontane feedback die we al mochten ontvangen :

"Dit geeft echt letterlijk houvast. En inderdaad, ik heb geen last meer van mijn ademhaling. Ongelooflijk."

"Mijn gevoel na een eerste keer 21km op de loopband met de Laufmaus: Ik loop meer rechtop en het lijkt me minder belastend aan de schouders. Op kortere stukken loop ik bovendien ook al iets sneller, door meer te trekken op de armen vermoed ik. Dus positief gevoel met die Laufmaus!"

"Dit is een geweldige tool!!! Ik loop terug 5K zonder pijn van mijn itbs!"

"Toen ik voor het eerst hoorde over de Laufmaus, was ik best wel sceptisch. Iets dat je in de hand neemt, waardoor je efficiënter gaat lopen? Maar toen ik deze tool leerde kennen, ging er een nieuwe wereld voor me open. Het werkingsmechanisme en het verhaal achter de Laufmaus werden me echt meteen duidelijk. Ik besefte hoe ik anders met gespannen, gebalde vuisten loop. Ik gebruikte mijn handen helemaal niet meer bij het lopen, of fout."

"Ja, dit voelt goed. Ik loop er ‘rustiger’ door, qua ademhaling."

"Awel, na testloop van bijna 16K ben ik super enthousiast. Wat een verschil in betere loophouding voor m'n rug en schouders. Veel minder last, geen zoeken naar betere houding: Het gaat vanzelf door dat vast te nemen."

"Ik nam de Laufmaus mee op een trailtoertje. Voelt goed! Als je kadans, armbeweging en ademhaling samenvallen, voelt het geweldig."

"Ik gebruik de Laufmaus voor mijn lange duurlopen (1 op 3 trainingen). Dit voelt ideaal aan, omdat ik in deze duurlopen ook meer op mijn houding, hartslag en ademhaling let. De resultaten zijn er ook naar: Ik merk heel goed dat mijn ademhaling sterk verbeterd is, doordat ik een betere loophouding en loopritme heb gekregen dankzij de Laufmaus-trainingen. Dit zorgt ervoor dat ik me minder vermoeid voel en merkbaar langer kan lopen zonder dat mijn hartslag veel verhoogt. Hierdoor voel ik me een stuk frisser wanneer ik terug thuis kom. Ik ben zeer enthousiast over mijn aankoop en ga de Laufmaus permanent blijven gebruiken."

“Eerste langere duurloop met de Laufmaus. Onder de indruk.”

"Wat betreft de Laufmaus: Voorlopig ben ik heel tevreden . De last door mijn stenose is bijna helemaal verdween. Dankzij de loopmuis heb ik ook geen last meer aan de voorkant van mijn schouder. Ik kon vooral na lange duurlopen wel eens spierpijn hebben daar. Ik weet niet of het activeren van de zenuw in mijn vingers er ook voor zorgt dat ik minder last heb van koude handen, maar ik heb wel de indruk dat dit zo is."

"Ik merk vooral verschil bij de tempoloopjes: De ademhaling gaat vlotter en ik heb weinig last van spanning in de schouders."

"In het kort over de Laufmaus: top! Geen krampen meer, nekspieren volledig ontspannen, ook na een lange duurloop, waar ik vroeger ALTIJD na een uur last van had. Mijn loophouding is ook verbeterd. Echt een aanrader!"

"De Laufmaus geeft me meer ademruimte tijdens het lopen, waardoor ik gemakkelijker diafragmaal adem!"

"Ik heb de indruk dat ik spontaan iets meer rechtop loop en meer richting voorvoet. Op de verharde weg loop ik 10"/km rapper: een hogere loopefficiëntie?"

Een van de Laufmausgebruikers stuurde ons deze leuke, uitgebreidere testimonial!

 

Bekijk deze filmpjes met meer uitleg!


https://www.youtube.com/watch?v=AxNGfbPI4nA
Testimonial Duits kampioene Sprint Triatlon

https://www.youtube.com/watch?v=fee1h6jYYoA
De juiste manier van vastnemen

https://www.youtube.com/watch?v=_SstTB6YK20
De armpositie met de Laufmaus

https://www.youtube.com/watch?v=CwG3xMvzfv0
De zichtbare verandering in arm- en romppositie


 

De story achter de Laufmaus

Dr. Horst Schüler, een sportieve Duitse huisarts, kreeg in 2007 een auto-ongeval met ernstige nekletsels tot gevolg, waardoor hij volledig verlamd werd. Het duurde een jaar eer een chirurg bereid gevonden werd hem te opereren, omwille van de grote risico’s. De ingreep was succesvol en leverde Dr. Schüler een verbetering op tot 50% van zijn bewegingsmogelijkheden. Met intensieve kinesitherapie kon zijn toestand verder gestabiliseerd maar helaas niet verbeterd worden, en hij bleef kampen met diverse bewegingsbeperkingen en verkrampingen.

Het was eerder toevallig dat Dr. Schüler vaststelde dat een bepaalde positie van zijn handen voor minder krampen en zelfs een totale lichamelijke ontspanning zorgde. Hij sloeg zelf aan het experimenteren om met plasticine een vormpje te ontwikkelen dat hij in de hand kon houden en dat daardoor zorgde voor de juiste, beoogde ontspanning.

Toen en daar is de Laufmaus geboren.

Nooit eerder werd er in de wetenschap zelfs maar overwogen om de invloed te bestuderen van de handpositie en van de sensoren in de handpalm op de romppositie en –stabiliteit.

Dankzij het idee van Dr. Schüler werd een team van dokters, bewegingswetenschappers, ingenieurs en productspecialisten samengesteld. Zij waren enthousiast en deden verder onderzoek naar de waargenomen effecten van het plasticine prototype in de hand op het volledige lichaam. Dit heeft ertoe geleid dat dit expertenteam de oorspronkelijke Laufmaus in ruim vijf jaar een metamorfose heeft laten ondergaan, die vergelijkbaar is met deze van de ooit 50% verlamde arts zelf.

Zijn restletsels zijn vandaag tot een minimum herleid, wat hem in staat stelt om zelfs terug aan hardlopen te doen.

De Laufmaus anno 2020 is een ergonomisch gevormd, computer designed en hoogwaardig product met maar liefst 17 gepatenteerde producteigenschappen. Het exceptionele effect ervan is uitvoerig getest en bevestigd door talrijke sportwetenschappers en artsen.