Terug naar alle nieuwsberichten

Maak kennis met Louise!

June 29, 2023

RUNNING AND MORE verheugt zich op de start van Louise Mattheeuws.

Ze stelt zich hierbij aan jullie voor:

Welkom bij mij, Louise, in de Spoorwegstraat 394, want daar werk ik vanaf nu!

Ik ben diëtist, sportdiëtist en gezondheidsbevorderaar.

Al van zeer jonge leeftijd speelde ik keukentje en was ik geboeid door alles wat met voeding te maken had.

Mijn studies waren een logisch gevolg: in 2019 studeerde ik af als diëtist aan Vives Hogeschool Brugge. Tijdens deze opleiding groeide mijn interesse in de onderliggende factoren die het voedings- en gezondheidsgedrag bepalen.

Na mijn opleiding Voedings- en dieetkunde wou ik mij bijgevolg verder verdiepen in preventie en gedragsverandering. Ik volgde een schakeljaar en behaalde de Master in de Gezondheidsbevordering aan de UGent.

Ik leerde er zeer specifieke vaardigheden en deed er veel expertise op. Dit heeft mij als diëtist doen groeien. Met deze Master op zak voel ik mij nog sterker om mensen te coachen en begeleiden tot effectieve en duurzame gedragsverandering.

Daarnaast volgde ik ook de basisopleiding Eetstoornissen, die door Eetexpert georganiseerd wordt.

Ondertussen behaalde ik ook het diploma van Sportdiëtist aan de AP Hogeschool.

Vanwaar mijn interesse in sportvoeding?

Zelf sport ik bijna dagelijks. Sinds mijn tienerjaren ben ik gebeten door de loopmicrobe en sinds een groot jaar ben ik beginnen trainen voor een marathon. Ondertussen heb ik er al 2 tot een goed einde gebracht.

Vrije tijd? Die spendeer ik aan mijn boeken. Ik houd ervan informatie op te zoeken rond gezondheid, voeding en sport om zo cliënten maximaal te begrijpen, te ondersteunen en mee te zijn met de nieuwste wetenschappelijke informatie en gezondheidstrends.

Nog wat meer inkijk in mijn persoontje?

Dan verklap ik graag dat mijn Guilty pleasure chocolade(taart) is met een cappuccino. Dat ik Brugse ben en naast mijn job als diëtist ook educatief medewerker ben bij CM. Daar werk ik aan gezondheidsbevorderende projecten.

In de toekomst wil ik me graag verder verdiepen in sportvoeding, eetproblemen en darmproblemen zoals prikkelbare darmen, darmmicrobioom…

De combinatie van mijn interesses en opleidingen kan je terugvinden in mijn dagelijkse professionele aanpak. Mijn visie op coaching is holistisch, duurzaam, haalbaar en persoonsgebonden. Ik vertrek vanuit je huidige levensstijl en samen met jou stel ik organische doelen op. Het is mijn missie om je optimaal te ondersteunen in je avontuur om je doelen te bereiken en maximaal te floreren.

 

Bel me: 0472/200954

Mail me: louise.mattheeuws@runningandmore.be

Of boek je afspraak via de online agenda.

 

Tot kijk, Louise.