Terug naar alle nieuwsberichten

Onze teamleden in hun ‘kot’: een portret van medisch pedicure Evy Bogaert

May 2, 2020

Teamlid Evy Bogaert geeft een inkijk op de huidige activiteiten in haar ‘kot’.Professioneel gezien: Waar kun je nu eindelijk tijd voor maken? Ik had in februari de beslissing genomen om mijn professionele activiteit als thuisverpleegkundige stop te zetten, om verder te kunnen groeien en uitbreiden als ‘gespecialiseerd voetverzorger’ (medisch pedicure in de volksmond). Het zou een nieuwe start betekenen vanaf de maand april, waar ik ontzettend naar uitkeek. Tot ik op 16 maart, conform de Covid-19 – maatregelen, de praktijk moest sluiten.Toen kon ik nog een 2-tal weken meewerken als verpleegkundige, met aandacht voor de vooropgestelde beschermingsmaatregelen. In die periode heb ik mij ook opgegeven als kandidaat “Help de helpers” binnen de zorg.Op 1 april dacht ik me dus 100% te kunnen toeleggen op mijn vak van medisch pedicure… en het contrast met wat er nu heerst doet me toch even slikken. Het was een hele aanpassing om mijn plotseling volledig vrije dagen op te vullen.Wat ik alvast gedaan kreeg?

  • De praktijkruimte werd geoptimaliseerd voor de klant en voor mezelf om in te werken; Alles werd zeer grondig gekuist.
  • Mijn materiaal en ambulante pedicure koffer werden volledig doorgelicht en aangevuld met nagelnieuwe ;-) aankopen, o.a. kniptangen.
  • Ik heb een aantal ideeën voor publicaties geformuleerd.
  • Eindelijk vond ik ook de tijd om de vakboeken van H.A Rothman-Harmsen door te nemen: mijn kennis nog eens verruimd over onder meer anti-druktechnieken en nagel- en nagelwalproblemen!
  • Verder kon ik mijn persoonlijke database met interessante weetjes over producten, technieken, voeten en diabeten, etc. eens netjes ordenen en lezen.
  • Ik heb me verdiept in een eigen marktonderzoek: Hierbij vergelijk ik alle voetverzorgingsproducten in de handel, zodat ik de klanten nog accurater advies kan geven.
  • En om me nog verder in te leven in de sportvoeten, las ik het magazine “running.be” helemaal uit! De editie van maart was er ééntje met een extra schoenenspecial.

In de vrije tijd: Wat doe je en waar geniet je ten volle van? Zoals wellicht in veel huishoudens in lockdown, hadden er zich een aantal huishoudelijke taken opgestapeld. Bij ons heeft de keuken er al in het begin aan mogen geloven, van onder tot boven. Nu neem ik met des te meer plezier de tijd om eens anders te koken of gloednieuwe gerechten uit te proberen.Met het mooie weer was het ook heerlijk genieten van wat zonnestralen en mijn lectuur in onze tuin, terwijl de dochters hun dans- en turnkunsten oefenden. Daarnaast ging ik veel in mijn eigen Oostkampse omgeving wandelen om “te kletsen” met hen. Zelf onderhoud ik nu ook mijn eigen conditie wat regelmatiger met fietstochtjes en/of loopjes. De kids hebben sedert de pre-teaching echt veel werk voor school, elk aan hun laptop. Een beetje hulp met de planning kunnen ze wel gebruiken.Welk werk doe je nu nog wel verder in quarantaine en hoe?Qua voetverzorging kan ik de klanten niet fysiek helpen. Ik werd wel al een aantal keer per mail en telefonisch gevraagd om advies te geven, en dan help ik natuurlijk graag met tips of huismiddelen om hun specifieke vraag te beantwoorden of zelfs hun voetprobleem te verhelpen.Zo belde me o.a. een man die tijdens het lopen een pijnlijke druk voelde t.h.v. de grote teen. Bleek bij navraag door de teennagel die in de huid duwde. Eerst heb ik samen met deze man nagegaan, met een testje door hemzelf uit te voeren, of de teennagel al effectief in de huid vastzat. Ik heb hem met een eenvoudig trucje zelf zijn probleem kunnen laten oplossen. Daarna kreeg hij van mij nog specifieke advies mee om het drukpunt verder nauwgezet op te volgen.Naar wat kijk je het meest uit op werkvlak post-Corona? Eigenlijk gewoon terug kunnen starten, de klanten kunnen helpen. De voldoening voelen dat mensen dankbaar zijn, niet alleen voor de technische gespecialiseerde voetverzorging, maar ook voor hetgeen hierbuiten valt, zoals de geruststelling, diagnose, adviezen die ik hen geef.Net voor de Coronacrisis volgde ik nog de bijscholing “Ingegroeide nagels en traumanagels”. Ik kijk er naar uit om de nieuwe technieken toe te passen!Ook mijn doelstelling verder uit te groeien als medisch sportpedicure en met een gemengde populatie werken… Het kriebelt!Privé en professioneel: Wat neem je mee uit deze periode?Op professioneel vlak onthoud ik vooral dat DE gezondheid een basisvoorwaarde is om te kunnen en mogen werken.Ik probeer om in de toekomst zeker meer een balans te vinden tussen werk-gezin-familie-vrienden-sport en een me-time momentje… een uitdaging!

Evy Bogaert, medisch sportpedicure bij RUNNING AND MOREVoor een afspraak: