Terug naar alle nieuwsberichten

RUNNING AND MORE wordt 10 jaar!

November 7, 2022

In december wordt RUNNING AND MORE 10 jaar.
We zijn trots. Rik en ik. Leen en ik. Samen met onze schitterende teamleden Evy, Tessa, Eline, Ruben en Robbe.

Vraag je ons naar ons palmares, de grootste verwezenlijkingen en mijlpalen, dan zouden we het over het volgende kunnen hebben.

Over de start eind 2012, in een kleine praktijkruimte aan de Gistelse Steenweg, na ruim 10 jaar van uitgebreide studie, inventariseren en uitgebreide prospectie in binnen- en buitenland.

Over het uitzetten van doelstellingen, altijd met de highest standards van uitvoering. Over onze innovaties op de Belgische markt met Currex en zeer recent de Laufmaus.

Met veel fierheid denken we ook terug aan onze Belgische primeur met een nationaal atletiekcongres dat we organiseerden in 2016, aan de jaarlijkse osteopathie- en kinéstand op IFAM indoor en outdoor, en natuurlijk aan onze support voor de #RoadtoTokyo van Koen Naert.

De start van de stofwisselingsanalyses in 2013 was ook een enorm grote sprong voorwaarts. De integratie van de osteopathiepraktijk van Sint-Andries in deze van de Spoorwegstraat een letterlijk 'goeie move'. 

We zouden ongetwijfeld ook de succesvolle begeleidingspakketten met onze diëtist in het overzicht steken, packages die we al van in de beginjaren zorgvuldig ontwikkelden, en niet in het minst de spontane teamuitbreiding met een medische sportpedicure, beweegcoach en de kinés!

Hoeveel plezier hebben we zelf beleefd aan het trainen van de legendarische RunBrugge loopgroepen? Tot 60 lopers hadden we op zeker moment die zondagen, ter voorbereiding van Dwars door Brugge.

De grote innovatie met de Inscyd testen zou ook niet in het rijtje van hoogtepunten misstaan. De lesopdracht 'Bewegingsanalyses' in Howest. Wat te denken van de oprichting van OnTrack? Onze divisie opleidingen voor professionals, officieel boven de doopvont gehouden in 2021, en waarvoor we bovendien met glans de registratie bekwamen als KMO-dienstverlener.

Alles wat we deden de voorbije tien jaar en alles wat we zullen doen in de toekomst, is gebaseerd op pure wetenschappelijkheid en toewijding.

Het begon voor RUNNING AND MORE allemaal in de loopwereld. Atletiek, de eerste sport van Leen in de jaren '60; de favoriete hobby van zoon Levi en dochter Kato 40 jaar later. Door hun passage bij OB wakkerde de liefde voor het lopen ook bij Rik weer aan. Zelf beoefenen en lopers beter maken. Marathons en ook triatlons.

De link met de atletiekwereld bleef altijd bestaan. 
Toen we 6 jaar werden, namen we onze intrek in St-Michiels. Ruimte zat voor een lange sprinttrack. De beste manier om een 'spontane' footprint op de Footscan te krijgen.

We vierden 6 jaar science and dedication. 6 jaar van alles binnenstebuiten draaien. Vanuit alle hoeken kijken en ondersteboven. Onze gloednieuwe sprinttrack kreeg het baannummer 6.

En met de knipoog - waarom ook niet dít omkeren? - kreeg het andere uiteinde nummertje 9.

 

 

Wij creëerden baan 9. Ook doelbewust. Helemaal symbolisch.

Want weet je, baan negen is op een atletiekpiste een éxtra buitenbaan. Wie kent een piste met 9 banen? Ze komt echt bijna nergens voor. Het is een buiten-gewone baan.

Wij namen ze, al die jaren en we blijven ze nemen, met onze kenmerkende, brede blik. Jij staat centraal. Midden op het veld, op ons onderzoeksveld. Ons behandelterrein. Vanuit baan 9 hebben we ruim de tijd om je van alle kanten te bestuderen. We hebben er de getrainde ogen voor.

Wij doen ‘geen gewone baan’ bij RUNNING AND MORE ;-). 

Wij zijn er altijd voor de allerbreedste benadering. Van elk probleem. Van elke opportuniteit. Geen shortcuts bij ons, geen snelle oplap.
En dat is exceptioneel, net zoals een baan 9 dat is in atletiek.

We zijn trots op onze 10 jaar van science and dedication. Dankbaar voor jullie onschatbare support van op de tribune.

 

En daarom vieren we graag met jullie. Geniet op 3 december mee van ons feest.
Kies een activiteit uit ons wervelend programma. Of spring gewoon even binnen voor een babbel wanneer je zin hebt. Je hoeft niet vooraf in te schrijven en iedereen is welkom.
En wie weet win jij wel - na verloting onder alle passanten -
een waardevolle verrassing.


9u: Foamrolling en stretching door kinesitherapeuten Tessa Crois en Ruben Cornelus - een actieve workshop over de nieuwste technieken, do’s and don'ts
9u45: “Plantaardige voeding voor sporter en niet-sporter” - een presentatie van
diëtist Robbe De Duffeleer met praktische tips en receptideeën
10u30: “Casus: loper met scheenbeenvliesontsteking. Hoe eenvoudig de juiste aanpak is.” - een complete casusvoorstelling met Q&A van Rik Hoste DO
11u15: “Dry Needling: Wat is het, waarom, voor wie en voor wat?” - een presentatie van onze kinesitherapeuten Tessa Crois en Ruben Cornelus
11u45: Roeien om te bewegen - Een leuke workshop waar je geen sportieve achtergrond voor nodig hebt. Beweegcoach Eline Van Loke heeft 4 roei-ergometers en aangepaste, leuke oefeningen voor jullie klaar.

Tussen 10 en 12u: doorlopend
~ Voetenchecks bij medisch pedicure Evy Bogaert (in kabinet Tessa). Laat je voeten controleren en weet daarmee hoe je ze optimaal laat verzorgen.
~ Currex-zolen en/of Laufmaus: gratis en vrijblijvend advies + testing. Exclusief
op deze dag: 30% korting op beide tools. Spreek Leen Loenders aan met je vragen.

Van ganser harte welkom!

Rik en Leen, Tessa, Ruben, Evy, Eline en Robbe