Terug naar alle nieuwsberichten

Corona update

March 16, 2020

De hele wereld is in de ban van het Coronavirus. Zo ook de sportwereld. Sportevenementen en groepstrainingen gaan niet meer door.Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen in de strijd tegen deze COVID-19 pandemie. Blijf daarom de aanbevelingen opvolgen en blijf solidair, zodat we samen zorg dragen voor het 'FLATTEN-THE-CURVE' effect.

Al langer bekend bij iedereen en blijft te respecteren:  De belangrijkste algemene richtlijn: Voorkom besmetting!

 1. Was je handen zo vaak je kan én grondig;
 2. Hoest of nies in je elleboog;
 3. Snuit je neus in papieren zakdoekjes en gooi die daarna meteen weg;
 4. Schud geen handen;
 5. Raak je gezicht niet aan;
 6. Vermijd nauw contact met anderen, vermijd drukke plaatsen;
 7. Voel je je ziek? Blijf thuis en bel je huisarts!

Extra aanbevelingen voor sportersDe hygiënemaatregelen zijn en blijven de belangrijkste. Zorg er met je sportpartners en zelfs thuis dan ook voor dat je ze kan volgen. Zoek mogelijkheden om je handen extra vaak en juist te wassen. Daarnaast:

 • Alle sporters (en hun verwanten) die zich ziek voelen of koorts hebben, blijven thuis en rusten, zoals bij de gewone griep.
 • Wie zich goed voelt, sport zoals normaal, bij voorkeur buiten.
 • Sport je in beperkt gezelschap, dan raden we je aan om een meter afstand te bewaren en om zeker niet van elkaars drinkbus te drinken.
 • Bij het doorgeven van materiaal aan mekaar: Ontsmet het eerst goed!

Hoe maken wij bij RUNNING AND MORE zelf een vuist tegen Corona, gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid zoals die op dit moment van kracht zijn?

 • We mailden jullie individueel hoe we verder trainen of te werk gaan als je vooropgestelde doel (wedstrijd) gecancelled werd.
 • We cancelden zelf de door ons georganiseerde groepstrainingen en bellen of belden patiënten op om afspraken uit te stellen die niet dringend zijn.
 • Wie het kan van ons team, biedt aan zijn/haar patienten/klanten ook de mogelijkheid van online consultaties: Hierover ontvangen of ontvingen jullie elk een mail!
 • Reminder: Profiteer maximaal van de mogelijkheid om de Currex-zolen online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Vanaf heden gaan er enkel nog uitzonderlijk afspraken door in het lab. In deze gevallen dragen we verder zorg voor onderstaande maatregelen die we al enkele weken geleden namen in het algemeen:

 • We willen het risico op besmetting minimaliseren. We maken geen rechtstreeks contact -als er nog dringende afspraken doorgaan- bij de begroeting.
 • Aan onze balie bevelen we aan de desinfecterende handgel te gebruiken die er ter beschikking staat, zowel bij het wachten als bij het binnen en buiten gaan, alsook voor ons eigen team na elk bezoek.
 • We desinfecteren -nog grondiger dan normaal- na ieder bezoek de bureauoppervlakken, stoelen, deurklinken, behandeltafels, resp. Wattbike en loopband, en verluchten de wachtzaal + elk kabinet maximaal.
 • Wachten in onze wachtruimte werd mogelijk gemaakt op ruim een meter van mekaar.
 • Betalen kan altijd elektronisch en dit bevelen we aan; Cash geld is immers een drager van bacteriën.

Verder raden we jullie aan van veel de buitenlucht op te zoeken en als je je lekker voelt, maximaal te genieten van je sport!We slaan ons solidair door deze vreemde, moeilijke periode.Bij alle verdere vragen, neem gerust contact!