Terug naar alle nieuwsberichten

Wat je van de Currex-zolen mag verwachten

April 26, 2018

Het Hamburgse bedrijf Currex vernieuwde recent de design van de Currex-zolen. Een gelegenheid om over de alom bekende technologie een gesprek aan te knopen met twee Belgische atletiektoppers én trouwe gebruikers van het model RunPro.

Voor wie hen niet kent, een korte voorstelling:

  • Justien Grillet*, 400m specialiste en lid van het nationale 4x400m team, ambieert momenteel de deelname met de Belgische ploeg aan het EK in Berlijn. Qua individuele discipline focust zij nu vooral op de 400m horden.
  • Stijn De Vulder**, marathoner en vierde op de Belgische ranglijst, liep vier maal een sub 2:20, op even veel marathons. Hij verricht ook puik haaswerk op de 42,195 km, zoals onlangs voor het klinkende debuut van Thomas De Bock in Antwerpen.

Beide topatleten gebruiken sinds jaar en dag de Currex-zolen. Ze geven ons graag hun persoonlijke ervaring mee om deze met jullie te delen.

Justien aan het woordHoe ik de Currex-zolen heb leren kennen?

Ik sukkelde al heel lang met mijn knieen, en vooral met mijn musculus popliteus die continu overbelast geraakte. Het kwam altijd terug en dat was echt niet leuk. Tijdens het Europees kampioenschap alle categorieën in Zurich sprak ik met Koen Naert. Hij stelde me voor om een volledige screening te laten doen bij RUNNING AND MORE. Waar ik dan op ingegaan ben. Tijdens mijn bewegingsanalyse werden er ook testen gedaan met de Currex-zolen. De advisering was top! De screening was heel goed, zat logisch in elkaar en goed onderbouwd. Ik had meteen veel vertrouwen in zowel de screening, de advisering als de zolen.

Hoe was de eerste kennismaking aan je voeten?

Wel, zoals wel meer sporters dit zullen herkennen, neem ik elk advies van een expert ter harte en doe ik alles om mijn prestaties te verbeteren. Ik liet mijn Currex-zolen dus ook geen dag in de verpakking. Ik was tijdens de gedetailleerde test al overtuigd, op basis van de OBJECTIEVE meetresultaten. Maar niet alleen daardoor, want ik VOELDE het zelf ook al tijdens de test, dat de zolen (RunPro High), die me werden uitgemeten, mij gewoon perfect en ongelooflijk comfortabel zaten.Zoals ik onder de indruk was van de volledige screening tijdens de bewegingsanalyse, zo was ik zo mogelijk nog meer verbaasd over de effecten van de Currex-zolen.

Welke effecten ondervind je dan exact van de Currex-zolen?

Wel, deze zolen hielpen me toen meteen heel hard bij mijn knieprobleem! Ik heb nooit meer last gehad sinds ik ze draag! Vooral tijdens de winterperiode lopen we veel lange tempo’s op de piste en ik voel duidelijk een verschil met de Currex-zolen. Ze voelen zeer aangenaam aan.

Als we dieper in detail gaan, waarover ben je dan vooral zo opgetogen?

Zoals gezegd is het comfort aan mijn voeten echt top, en mijn overtuiging dat ze essentieel bijdroegen aan mijn verminderde knieklacht. En dat ze dus bijdragen aan blessurepreventie.Maar ik moet ook zeggen dat ik verrast ben van de degelijkheid en de prijs-kwaliteitverhouding.Ik kan een lange periode met de Currex-zolen doen! Ik train 6 keer in de week en telkens minimaal 2u, dus dit is zeer belangrijk voor mij! Ik belast deze zolen dus wel heel zwaar ;-). Maar ze voelen lang comfortabel aan, zonder dat ze ook maar iets van hun stevigheid verliezen.

De woorden van StijnStijn, jij als lange-afstandsatleet, via welk kanaal heb jij de Currex-zolen ontdekt?

Een kennis sprak me een paar jaar geleden aan over de expertise van Rik en RUNNING AND MORE. Ik ben de website gaan exploreren en vond waar ik persoonlijk behoefte aan had: Ik maakte meteen een afspraak voor een Standaard Bewegingsanalyse want ik wou echt van een aanslepende heupblessure af. In die uitgebreide screening kwam ik in contact met de Currex-zolen.

Waarom heb jij ze aangeschaft?

Wel, ik heb ondervonden hoe dit volledige, gerichte onderzoek echt een meerwaarde was voor mijn loopefficiëntie. Als wetenschappelijk aangetoond is dat deze Currex-zolen in het verlengde daarvan een ondersteuning kunnen zijn, dan neem ik dát advies ook met beide handen aan.Voordien droeg ik orthopedische steunzolen. Ze vormden amper een meerwaarde voor mijn looppatroon. Integendeel, heel wat kostbare energie ging verloren door een verkeerde voetafrol.

Hoe tevreden ben je nu?

Zeer, zeer tevreden! De combinatie van de Currex- zolen met een uitgebalanceerd  oefenschema met versterkende oefeningen waren voor mij de sleutel tot de betere prestaties die ik sedertdien ben beginnen neerzetten.Ik ben zodanig tevreden dat ik nu ook in mijn dagelijks schoeisel de Currex-zolen ActivePro (nieuwe naam CleatPro) ben beginnen dragen.

Waarover exact ben je dan zo tevreden?

Over het comfortabele gevoel aan mijn voeten, het feit dat mijn eerdere klachten verdwenen zijn en ook het duidelijke gegeven dat ik er beter mee presteer.Voor mij zijn en blijven de Currex-zolen MIJN sleutel tot blessurevrij trainen.Hoe de fabrikant het verwoordt en belooft is het voor mij écht: ik voel effectief de stabiliteit en ondersteuning voor mijn voetboog, ik voel minder vermoeidheid. Ook de schokdemping is geen fabeltje, noch de "rebound push" want ook die ondervind ik duidelijk. Ik durf ze dus echt aan te bevelen aan iedereen die performanter wil worden in het lopen.

RUNNING AND MORE bedankt Justien Grillet en Stijn De Vulder voor hun getuigenis. Wij wensen hen alle succes toe in hun verdere sportieve carrière!De Currex-zolen kan je bekomen na een analyse of korte check in het Center. Je kan ze ook zonder verplaatsing ONLINE bestellen en per post ontvangen. Alle info op www.runningandmore.be/currex-zolen/*Justien en haar palmares:

2011: zilver op EYOF: 200m en op de 4x100 (BR)2012: 6e op WK junioren met 4x100 (BR)2013: 7e op EK junioren: 200m2014: 8e op EK 4x400 alle categorieën in Zurich2015: 13e op EK beloften: 400m2016: Belgisch Kampioen 400m alle categorieën2017: Vlaams kampioen 400m Horden

**De beste prestaties van Stijn

10000m: Brons op het BK 2014 (29:20)Halve Marathon:Vice Belgisch Kampioen in 2014 en Brons op het BK in 2013 en in 2015Marathon:Vice Belgisch Kampioen in Eindhoven 2015 (debuut 2:19:05)Belgisch Kampioen in Eindhoven 2016Snelste Belgische marathoner bij de M35 in 2017Ekiden:Belgisch record op Ekiden Brussel 2017 als gastloper met team ORT

Foto'sJustien Grillet: Jurgen Lammens - Stijn De Vulder: Peter Wagemans