Terug naar alle nieuwsberichten

Wat met Dwars door Brugge 2021?

February 9, 2021

Het is de periode van het jaar waarin we de groepstrainingen opstarten voor Dwars door Brugge.

Vermits we een zeer geslaagde ‘eigen editie’ achter de kiezen hebben van de Halve Marathon van Brugge 2020, deden we enkele weken terug een enquête bij een duizendtal van onze contacten. We waren benieuwd of en hoe zij met ons misschien ook (opnieuw) naar de mooie Brugse stadsloop, weliswaar wellicht in een Special Edition 2021, wilden toewerken.

 

 

Uit deze rondvraag bleek duidelijk dat Groot Brugge vooral enthousiast is voor de tweewekelijkse trainingen in groep, zoals we die al jaren gewoon zijn binnen het concept van RunBrugge. En zeker voor begeleide deelname aan de wedstrijd, voor iedereen die van de voorbereiding genoot.

Helaas laten de overheidsmaatregelen het momenteel nog altijd niet toe van met meer dan vier in groep te lopen. Daarom beslisten we om het klassieke voorbereidingstraject naar Dwars door Brugge (5 en 15km) te vervangen door het volgende.

Jullie kunnen een trainingsschema krijgen voor DDB 2021, voor de 5 of voor de 15 km. Dit mailen we naar je toe voor € 20.

  • De 5 km is gebaseerd op het principe van start-to-run. Je hoeft geen loopervaring te hebben. Het schema bouwt op van nul.
  • De 15 km vraagt enige ervaring. Hiervoor kun je best bij aanvang van de trainingen 30 minuten aan een stuk lopen.

Afhankelijk van de wettelijke versoepelingen rond groepssport en van het aantal enthousiaste volgers van ons schema, kunnen we overwegen om eens een keer of twee in groep af te spreken om samen te trainen. Inbegrepen in de prijs van het schema!

En wat meer is? Zoals alle andere jaren krijgt iedereen die intekende voor de voorbereiding met ons, ook de gelegenheid deel te nemen aan de wedstrijd zelf mét onze begeleiding.

 

 

Wat een optie kan zijn -qua voorbereiding- voor wie meer prestatiegericht is:

Je kan intekenen voor onze package ‘Stratenloop’: deze omvat een inspanningstest en 12 weken individuele schema’s, met follow-up tot en met je wedstrijd. Klik hiervoor door naar https://www.runningandmore.be/packages/ en bekijk Pakket 3: Stratenloop.

Kies je voor deze close individuele begeleiding, dan mag je ook deelnemen aan onze ‘voorwaardelijke’ groepstrainingen en gebruik maken van onze begeleiding op de wedstrijd zelf.

 

Naast deze 2 specifieke begeleidingsvormen voor Dwars door Brugge die we hierboven voorstellen, blijven natuurlijk ook volgende opties op elk moment toegankelijk. Hierbinnen kunnen we ook doelgericht trainen naar de 5 km of 15 km:

  • Individuele sessies loopcoaching met Leen
  • Small group run trainings: Stel zelf je groepje samen en lees hoe je met Tessa traint op https://www.runningandmore.be/small-group-run-training/)

 

Intekenen

Mail eenvoudig info@runningandmore.be met de keuze die je maakt!

Nog even je opties voor Dwars door Brugge op een rijtje:

  • Het gemailde schema om individueel te trainen (5km of 15km)
  • De Package met inspanningstest en daarop afgestelde schema’s voor 12 weken
  • Dankzij A of B gratis deelname aan eventuele groepstrainingen
  • Dankzij A of B de gelegenheid tot begeleiding op de wedstrijd
  • Individuele runcoaching
  • Small group training met maximaal 2 buddies

We kijken naar je uit! Rik, Leen en Tessa!