Terug naar alle nieuwsberichten

More insights and outcome thanks to INSCYD

June 29, 2020

We zijn gestart met INSCYD als gloednieuwe en bijkomende tool voor de inspanningstesten lopen en fietsen.INSCYD is vandaag wereldwijd het meest geavanceerde softwaresysteem voor analyse van inspanningstesten. Op de markt sedert 2017 en met bewezen resultaten, o.a. bij wielerploegen als Jumbo Visma en CCC. Op 3 juni 2020 tekende ook Belgian Cycling een overeenkomst met Inscyd om met deze tool aan de slag te gaan!Waarom is Inscyd zo revolutionair?Vóór Inscyd konden bepaalde parameters niet of niet zo exact gemeten worden. Met INSCYD kan dit nu wel, waardoor we jouw volledig metabool of fysiologisch profiel accurater dan ooit in kaart kunnen brengen.Welk zijn de belangrijkste extra’s die we blootleggen?

 1. Je Vlamax

De Vlamax is een relatief nieuw gegeven, dat de laatste jaren sterk aan belangstelling wint in de sporttraining. Je score op Vlamax staat voor je maximale anaerobe capaciteit. Dit is het vermogen om suikers anaeroob te verbranden, een proces dat ook glycolyse wordt genoemd en dat kenmerkend zeer snel energie vrijstelt, wat nuttig is bij inspanningen met een hoge intensiteit. VLamax geeft ons m.a.w. een haarscherp beeld van jouw glycolytische capaciteit.Iedereen kent al langer VO2max. Deze geeft je AEROBE capaciteit weer, of hoe groot je maximale zuurstofopnamecapaciteit is.Van belang is de verhouding tussen VO2max en VLamax : Ten eerste heeft elke sportdiscipline zijn eigen optimale verhouding. Daarnaast bestaan er ook individuele eigenheden die gevolgen hebben voor de beste verhouding voor jou, binnen je specifieke sport.Bij twee atleten met de zelfde VO2max en de zelfde anaerobe drempel, is het de Vlamax die zal uitmaken wie het wint van de ander op de korte en wie op de lange afstand.Dankzij de exacte kennis van deze VLamax via de INSCYD test, kunnen we met de juiste trainingsprikkels de optimale verhouding VLamax/VO2max bereiken voor jouw sport en jouw eigenheid, en op die manier naar je beste prestaties toe werken.

 1. Je capaciteit om lactaat af te breken

Vlamax is in basis het cijfer dat weergeeft in mmol/l/s hoe snel jouw lichaam lactaat aanmaakt.Het geeft ook exact weer hoeveel lactaat je produceert en weer wegwerkt in de zelfde inspanning. Je Vlamax staat dus ook voor je capaciteit om geproduceerde lactaat weg te werken én deels terug in te zetten als aerobe energiebron. Bij eenvoudige lactaatmetingen verschijnt op het schermpje de lactaatwaarde in het bloed op dàt moment, in één totaal, en dus niet hoeveel je produceerde en weer omzette naar nieuwe brandstof. Verschijnt er bvb. de waarde 7 mmol, dan kan het zijn dat je 9 mmol aanmaakte en 2 wegwerkte, maar het kan even goed 10 mmol min 3 zijn.Het ontdekken van je afbraakcapaciteit is een onschatbare tool voor het uitwerken van de doeltreffendste intervaltrainingen.Welke intervalpauze is voor jou de ideale i.f.v. het verhogen of verlagen van je VLamax? Dit weten we je exact te zeggen dankzij de sterke wetenschappelijke modellen en analyses die INSCYD ons aanreikt.

 1. Je vet- en suikerbranding

De INSCYD analyse levert een zeer breed en accuraat beeld op van je aerobe en anaerobe capaciteit. We halen er alle relevante gegevens uit over je koolhydratenverbruik en vetverbranding. Hoeveel energie je exact verbruikt bij welke intensiteit.Is het niet uiterst boeiend te weten wanneer je je in de zone van maximale vetverbranding bevindt? En bij welke intensiteit je bij jouw langdurige inspanningen de aerobe suikerverbranding -met beperkte reserves- in evenwicht moet brengen met op te nemen suikers?Hier zijn immers enorm grote individuele verschillen waar te nemen, die grotendeels afhangen van je VLamax: Zelfs al werk je de zelfde trainingen af aan een zelfde tempo en duur, toch heb je andere energiebehoeftes dan je run buddy.Wij berekenen deze gegevens haarfijn en stemmen je trainingen er op af, uitgaande van je individuele capaciteiten én behoeftes, de timing in het seizoen en je doelstelling.

Wat zijn de pluspunten t.o.v. andere inspanningstesten (klassieke lactaatmeting en stofwisselingsanalyse)?

 • Méér meetmomenten en dit op specifiek uitgekozen tijdstippen (niet stapsgewijs), waardoor de betrouwbaarheid verhoogt van de gegevens over je energieverbruik per tijdseenheid.
 • Toegankelijkheid: Deze test kan in ons fietslab of looplab, en ook te velde, want bestaat uit prikjes zoals van lactaattesten.
 • Kennis van de belangrijke parameter VLamax, en vooral wat dit gegeven jou concreet oplevert.
 • Nog zuiverdere analyse van je koolhydratenverbranding in relatie tot de intensiteit, want rekening houdend met je gewicht en je opnamecapaciteit, dus 100% accuraat wedstrijdadvies
 • Een 360 graden profiel van jezelf
 • Gevalideerd door wereldteams en topwetenschappers

Enkele goeie redenen om voor de INSCYD-test te kiezen

 1. Ze brengt je concreet heel wat essentiële gegevens bij voor je trainingen en wedstrijden:
 • Hoe lang je dribbelpauzes moeten duren bij intervaltrainingen.
 • Aan welke intensiteit (snelheid/vermogen) je moet trainen voor maximale vetverbranding (Fatmax).
 • Welke jouw ideale wedstrijdsnelheid is om niet in het rood te gaan.
 • Hoe je voedingsstrategie er moet uit zien op een duurinspanning of lange afstandswedstrijd.
 1. Je zal jezelf kunnen situeren qua capaciteiten BINNEN JE EIGEN NIVEAUGROEP: d.w.z. We kunnen je aangeven wat je positie is binnen de groep van recreanten, gevorderden of pro’s.

Waarom RUNNING AND MORE dit aanbiedt?

 1. INSCYD sluit aan bij ons basisconcept, waarmee we 7,5 jaar geleden RUNNING AND MORE opstartten: Het biedt een zeer holistische kijk - dus volledig passend binnen de filosofie van RUNNING AND MORE - en bovendien een diepgaand inzicht in jouw mogelijkheden.
 2. In de grote regio zijn we al dé referentie voor grondige interpretatie en vertaling van analyseresultaten. Dankzij onze specifieke omgang met de tool INSCYD zal de input die je krijgt ‘to the point’ zijn. Het is net onze add value, die de groei in jouw individuele outcome genereert. Software kan immers zeer veel mathematisch berekenen, maar onze grondige kennis, ervaring en inzichten zorgen voor de juiste interpretatie en toepassing van fysiologie op individueel niveau, plus de vertaling naar de nauwkeurigste adviezen en schema’s.
 3. We willen toonaangevend blijven en onze klanten/patiënten toegang bieden tot het allerbeste op de actuele sportmarkt. INSCYD wordt niet voor niets het geheime wapen van de elitecoaches genoemd.

De tarief voor de INSCYD test (lopen of fietsen, te velde of in het lab) is 195€, inclusief uitgebreid rapport.Je kan je afspraak boeken via de online agenda (homepage bovenaan) of door te mailen naar info@runningandmore.be.

       “You really know what to work on if you know the VLamax”

      - DAN LORANG - HIGH PERFORMANCE COACH OF IRONMAN WORLD CHAMPION JAN FRODENO

Een overzicht van al onze inspanningstesten vind je op deze pagina.