Terug naar alle nieuwsberichten

Nieuw: Wattbike Pro, what a bike!

November 5, 2016

Wattbike Pro wordt gebruikt door de Britse en de Nederlandse Wielerbond, door het vermaarde UCI World Cycling Centre in Zwitserland en sattelietcentra over de hele wereld.De integratie van het osteopathisch mobiliteitsonderzoek en de video-analyse MAAKTE de Bewegingsanalyse Fietsen bij RUNNING AND MORE al uiterst uniek en succesvol. Met Wattbike Pro gaan we nu nog een stap verder om jou - als fietser,duatleet of triatleet - te begeleiden met de allerbeste aanbevelingen, zowel op het vlak van fietsbiomechanica, fietseconomie als inspanningsfysiologie.Optimalisatie van je trainingen, biomechanisch en conditioneel, is gegarandeerd én het logische resultaat!

IMG_0150

Wat zijn de kenmerken en specificiteiten van Wattbike Pro?

  • Je eigen fietspositie is integraal overdraagbaar:
  • Wattbike Pro beschikt standaard over SPD en Look klikpedalen, maar ook je eigen pedalen kunnen er eenvoudig op gemonteerd worden.
  • Zowel zadelhoogte, zadelpositie, stuurpenhoogte als stuurpenpositie zijn individueel instelbaar.
  • Het ergonomische stuur laat de handvattingen voor racepositie en voor tijdrit-/triatlonpositie toe.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Wattbike Pro beschikt over een dubbel weerstandssysteem (lucht én magnetisch), wat leidt tot 100% realiteitssimulatie.
  • Per seconde zijn er 100 metingen ter bepaling van het vermogen waarmee je trapt, waarbij in totaal 40 prestatieparameters (o.a. gemiddeld- en piekvermogen, krachtverdeling links-rechts, hoek van de grootste kracht,…) geëvalueerd worden.

Wat is het grote voordeel voor jou?

  • Dankzij het unieke weerstandssysteem en de vlotte overdraagbaarheid van je eigen fietspositie op de Wattbike Pro krijg je een perfecte simulatie van het fietsen buiten, wat de betrouwbaarheid van zowel je inspanningstest als je bewegingsanalyse in zeer grote mate verhoogt.
  • De Wattbike Pro blijft 100% stabiel op hoge weerstand, waardoor de meting van je VO2max bij de maximale inspanningstest in de stofwisselingsanalyse zeer correct en precies blijft. Je piekvermogen kan hierdoor ook perfect geregistreerd worden.
  • Optimalisatie van je pedaaltechniek. Polar View meet en registreert in detail de kracht die je op je pedalen zet. De resultaten worden gelinkt aan deze van het osteopathisch onderzoek, van de Foot Scan en van de video- analyse. We kunnen onmiddellijk de invloed van de fietsaanpassingen op je pedaaltechniek evalueren en je bijgevolg zeer accuraat adviseren.
IMG_2474

Bij RUNNING AND MORE kan je terecht voor bewegingsanalyses en inspanningstesten op deze Wattbike. Meer info over hoe we je helpen bij deze analyses, wat het je kost en wat het je oplevert, en hoe je ons kan bereiken zie je o.a. op de pagina's Inspanningstesten en Bewegingsanalyse Fietsen.Je kan ons ook altijd vrijblijvend contacteren via 0473 241886 (Rik Hoste) of info@runningandmore.be.

fullsizerender