Terug naar alle nieuwsberichten

Upgrade for running shoes

February 12, 2015

De internationaal hoog aangeschreven Duitse Sportuniversiteit van Keulen, meer bepaald de afdeling Biomechanica, deed recent o.l.v. Professor Brueggeman een onderzoek naar het comfort en de drukverdeling in loopschoenen.Wat wij bij RUNNING AND MORE al veel langer wisten uit onze eigen wetenschappelijke studies, uit de gebruikservaringen en uit onze klantenfeedback is hetgeen zij hier toch nog ‘unexpected results’ noemen.

SCAN

Press ReleaseUPGRADE FOR RUNNING SHOESBiomechanische onderzoekers testen voetzoolstress en draagcomfort tijdens het hardlopen - met onverwachte resultaten. Keulen, Duitsland, 30 januari 2015Een doorslaggevend criterium bij de aankoop van een sportschoen is het draagcomfort. De indruk over of het gevoel van comfort kan aanzienlijk worden verhoogd door gebruik van de juiste, geschikte inlegzolen.Het Instituut van Biomechanica en Orthopedie aan de Duitse Sportuniversiteit voltooide onlangs een studie over de subjectieve perceptie van comfort bij lopers. Ze onderzochten een aantal verschillende inlegzolen, waarvan de fabrikanten beweren dat ze het draagcomfort van loopschoenen verhogen, op dat draagcomfort, alsook op de tractie tussen voet en schoen.De hoofdfunctie die inlegzolen moeten vervullen is van het schoencomfort te verbeteren zonder toename van stress onder de voet, aan de voetzool. Sommige fabrikanten beloven hun klanten "hemels comfort" en "gegarandeerd blessurevrij lopen" op de verpakking.Daarom vergeleken deze onderzoekers van de Duitse Sportuniversiteit in Keulen de producten met het grootste marktaandeel (currexSole, Powerstep, Sidas, Sole, Superfeet) met mekaar op het vlak van draagcomfort en drukverdeling onder de voet. De druk onder de voet werd bij alle proefpersonen gemeten in het zelfde model van sportschoen en aan een identieke snelheid, om reproduceerbaarheid en vergelijkbaarheid van de testresultaten te verzekeren.In de blinde test gaven de proefpersonen, ervaren lopers (N = 31), hogere scores voor draagcomfort aan het product met de dynamische, flexibele constructie (currexSole) dan aan al de andere, meer rigide zooltypes.De biomechanische experts waren verrast, niet alleen door het betere gevoel van comfort bij de lopers zelf, maar nog meer door de duidelijk waargenomen verlaagde piekplantaire druk onder de gevoelige midvoetzone.Conclusie uit deze studie: Lopers ondervinden de grootste winst in draagcomfort, en dit zonder toename van voetzoolstress, bij het dragen van de Currex-zolen.

alice LOGO

De Currex-zolen zijn beschikbaar en vlot verkrijgbaar bij RUNNING AND MORE. We hebben ruim ervaring en expertise op dit vlak.

  • Zowel de variant voor het lopen, het fietsen als voor het dagelijks schoeisel en bal/raketsporten zijn in stock.
  • Ze kunnen bij ons online besteld worden en per post afgeleverd, of geadviseerd worden na onze analyse, zoals je zelf verkiest.

Meer info vind je op onze pagina's 'Currex-zolen', 'Bewegingsanalyse Lopen', 'Bewegingsanalyse Fietsen'. Bel ons anders gerust op: 0473 24 18 86.