pedicure stoelred corner right bottom icon

Medische &
sportpedicure

Je kan bij Medische en sportpedicure Evy Bogaert terecht als je met eeltvorming, een blauwe teennagel, plantaire fasciitis (ontsteking van de voetzoolspier) of een ander voetprobleem zit.

Sportpedicure

Een sportpedicure of sportvoetverzorging start met een grondige analyse van je klacht of het probleem. Een aanhoudende of steeds terugkerende voetklacht kan ontstaan door fysieke belasting, slecht passend schoeisel, door een voetafwijking of een afwijkende voetstand. We analyseren met kennis van zaken wat de aanleiding is, of er meerdere oorzaken zijn en wat de behandeling en adviezen zullen zijn.

De eerste sportpedicure begint met een voetanalyse. Afhankelijk van je klachten volgt een blauwdruk, die je voettype en drukpunten bepaalt. Daarna gebeurt de medische pedicure en de specifieke verzorging. De daarop volgende verzorgingen bestaan standaard uit een medische pedicure, gevolgd door of gecombineerd met het specifieke werk.

Sportpedicure

duurtijd: 45'

Medische pedicure

Als je geen sportgerelateerde klachten hebt.

duurtijd: 30' tot 40'

Packages

Op basis van je blauwdruk en analyse en i.f.v. je individuele situatie en behoeftes als sporter, gaan we over tot één of meer van de relevante acties: behandeling van nagelproblemen, voet- en nagelschimmel, blaren, eventueel drukvrij leggen van bepaalde zones, verwijderen van overtollig eelt en likdoorns.
Er zitten 2 sportpedicurebehandelingen aan voordeeltarief in enkele van onze packages. Lees hier in welke!

Deelbehandeling

Als je geen behoefte hebt aan een basispedicure, en wel een voetklacht hebt. Wanneer je als sporter bvb. hinder ondervindt van een traumanagel (blauwe en/of loslatende nagel,…), een ingegroeide nagel, overtollig eelt, blaren, … dan kan dit afzonderlijk behandeld worden.

duurtijd: 15'

Sport- of medical taping

Sport- of medical taping is een efficiënte aanvulling in de verzorging of behandeling van een teencorrectie, hallux valgus, plantaire fascitis, hielspoor, enkel, turf- of zandteen (=gekneusde teen),… De tape die we gebruiken is uniek en lijkt op de menselijke huid. Hij is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt geen weke huid eronder. Hij kan je lichamelijke functies verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten ondersteunen, zonder je te beperken in je bewegingsmogelijkheden. Afhankelijk van de gebruikte techniek en van je huidconditie kan de tape vier tot zes dagen blijven zitten, zelfs als je ermee sport, doucht of zwemt!
Het doel van sport- of medical taping is pijnklachten verminderen, de gewrichtsfunctie ondersteunen, de spierfunctie verbeteren, de lymfe- en bloedcirculatie verbeteren, de stabiliteit vergroten.

Nagellak of gellak

Nagellak of gellak, optioneel na je medische- of sportpedicure: Wie hiervoor kiest, brengt best slippers mee voor achteraf.

duurtijd: 15'/30'

Voetencheck

Wens je geen behandeling of verzorging, maar wil je wel op de hoogte zijn van de noden en behoeftes voor je voeten, dan krijg je die vanuit dit onderzoek van je voeten. Evy controleert daarbij je hele voet: ze neemt een blauwdruk en checkt daarnaast je nagels en huid. Aan de stand van de tenen, de toestand van nagels en huid kan zij al heel wat zien. Op deze manier krijg je een complete bilan over je voeten, waardoor je perfect weet wat te doen om de conditie ervan te verbeteren.

duurtijd: 30'

Tegemoetkomingen voor voetverzorgingen zijn afhankelijk van de voorwaarden bij je mutualiteit. Informeer je even en we leveren je graag de nodige attesten af.

Contacteer Evy voor
meer info

Contact
portretfoto Evyred-corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

ONTDEK ALLE NIEUWSBERICHTEN